Tort cu ciocolata amaruie si aroma de portocale

de Adele in Torturi, 19 Noi 2014 | 6724 vizualizari

 

Acest tort l-am pregatit cu mare drag pentru tatal unui prieten de familie :X

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua.
  • 5 linguri zahar.
  • 3 linguri ulei.
  • 1 praf sare.
  • 1 praf de copt.
  • 4 linguri faina.
  • 2 linguri cacaoa.
  • Crema ciocolata:
  • 100 gr ciocolata amara.(70%)
  • 100 gr ciocolata cu gust de portocale.
  • 20 gr unt.
  • 250 gr mascarpone.
  • 1 esenta portocala.
  • 50 gr fulgi de ciocolata amara.
  • Decor:
  • 200 ml frisca.
  • 100 gr ciocolata.
  • Sirop:
  • 1 esenta portocala.
  • Coaja de portocala.
  • 4 linguri de zahar.
  • 1 pahar de apa.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata amaruie si aroma de portocale:

Blat: Se mixeaza ouale cu un pic de sare si zahar pana devin spuma (la viteza maxima pentru 10 minute) ,treptat se adauga ulei ,dupa care se pune faina ,praful de copt si cacaoa si se amesteca cu un tel de jos in sus pana se incorporeaza totul foarte bine.Se pune intr-o tava rotunda tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor (preincalzit) la 180 ° pentru 15-20 minute.Cand blatul este gata se lasa la racit .

Crema: Se pune o oala cu apa pe foc ,cu un vas deasupra ,se pune untul in vas si  ciocolata amara ,dupa cateva minute se pune si ciocolata cu crema de portocale si se lasa la topit ,amestecand din cand in cand.Intre timp branza de mascarpone se mixeaza bine cu esenta si cand ciocolata s-a topit si racit bine se adauga peste ,se continua sa se mixeze pana devine totul cremos,se da la rece pana la momentul folosirii.

Sirop: Se pune zaharul ,apa si coaja de la o portocala intr-o oala pe foc cand da in clocot se adauga si esenta si se lasa la fiert pana se topeste zaharul.

Blatul racit se taie in doua,prima parte se aseaza pe platou si se insiropeaza bine,se pune crema si se intinde bine dupa care s epresoara fulgi de ciocolata.Se aseaza si cealalta parte de blat,se insiropeaza bine dupa care se da la rece 5 minute.Dupa care se imbraca in frisca si se orneaza dupa gust.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata amaruie si aroma de portocale" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort Giulia