Tort cu ciocolata amaruie si aroma de portocale

de Adele in Torturi, 19 Noi 2014 | 3110 vizualizari

 

Acest tort l-am pregatit cu mare drag pentru tatal unui prieten de familie :X

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua.
  • 5 linguri zahar.
  • 3 linguri ulei.
  • 1 praf sare.
  • 1 praf de copt.
  • 4 linguri faina.
  • 2 linguri cacaoa.
  • Crema ciocolata:
  • 100 gr ciocolata amara.(70%)
  • 100 gr ciocolata cu gust de portocale.
  • 20 gr unt.
  • 250 gr mascarpone.
  • 1 esenta portocala.
  • 50 gr fulgi de ciocolata amara.
  • Decor:
  • 200 ml frisca.
  • 100 gr ciocolata.
  • Sirop:
  • 1 esenta portocala.
  • Coaja de portocala.
  • 4 linguri de zahar.
  • 1 pahar de apa.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata amaruie si aroma de portocale:

Blat: Se mixeaza ouale cu un pic de sare si zahar pana devin spuma (la viteza maxima pentru 10 minute) ,treptat se adauga ulei ,dupa care se pune faina ,praful de copt si cacaoa si se amesteca cu un tel de jos in sus pana se incorporeaza totul foarte bine.Se pune intr-o tava rotunda tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor (preincalzit) la 180 ° pentru 15-20 minute.Cand blatul este gata se lasa la racit .

Crema: Se pune o oala cu apa pe foc ,cu un vas deasupra ,se pune untul in vas si  ciocolata amara ,dupa cateva minute se pune si ciocolata cu crema de portocale si se lasa la topit ,amestecand din cand in cand.Intre timp branza de mascarpone se mixeaza bine cu esenta si cand ciocolata s-a topit si racit bine se adauga peste ,se continua sa se mixeze pana devine totul cremos,se da la rece pana la momentul folosirii.

Sirop: Se pune zaharul ,apa si coaja de la o portocala intr-o oala pe foc cand da in clocot se adauga si esenta si se lasa la fiert pana se topeste zaharul.

Blatul racit se taie in doua,prima parte se aseaza pe platou si se insiropeaza bine,se pune crema si se intinde bine dupa care s epresoara fulgi de ciocolata.Se aseaza si cealalta parte de blat,se insiropeaza bine dupa care se da la rece 5 minute.Dupa care se imbraca in frisca si se orneaza dupa gust.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort cu ciocolata amaruie  si aroma de portocale 352825
retete culinare - Tort cu ciocolata amaruie  si aroma de portocale 352826
retete culinare - Tort cu ciocolata amaruie  si aroma de portocale 352827
retete culinare - Tort cu ciocolata amaruie  si aroma de portocale 352828

COMENTARII (27)

Adele 1

14.01.2015, 11:00

Multumesc

Panacris 1

14.01.2015, 14:20

Xandrinne 1

27.01.2015, 06:42

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18