Tort cu ciocolata, dulceata de soc si portocale (de post)

de _Alina_ in Torturi, 11 Dec 2013 | 2423 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat 1:
  • 330 g faina de grau
  • 170 g zahar tos
  • 90 g cacao
  • 480 ml apa plata
  • 70 ml ulei
  • 1 lgt cu varf bicarbonat de sodiu
  • 1 lg otet
  • 15 ml esenta de rom
  • Blat 2:
  • 380 g faina
  • 150 g zahar
  • 530 ml apa
  • 50 g cacao
  • 80 g fulgi nuca de cocos
  • 60 ml ulei de floarea soarelui
  • 1 si 3/4 lgt bicarbonat de sodiu
  • 1 lg otet
  • Crema 1:
  • 300 ml frisca vegetala
  • 200 g ciocolata neagra (50% cacao)
  • 540 g dulceata de soc
  • Crema 2:
  • 150 ml lapte de nuci
  • 350 ml ulei de floarea soarelui
  • 1 cana de zahar pudra
  • 4 lg cacao
  • 2 lg zeama lamaie
  • 1 lgt cu varf scortisoara
  • Decor:
  • 1 portocala
  • 100 ml apa
  • 4 lg zahar
  • 1 lg zeama de lamaie
  • Sirop:
  • 100 ml compot de struguri negri
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata, dulceata de soc si portocale (de post):

Blat:

1. Preincalzim cuptorul la 190°C.

2. Intr-un vas amestecam faina, cu cacaoa si zahaul. Turnam restul ingredientelor (apa, ulei, bicarbonatul stins cu otet si esenta de rom) si le incorporam cu telul. 

3. Turnam compozitia intr-o tava (24 cm), tapetata cu hartie de copt.

4. Introducem in cuptor pentru 35-45 min. Facem testul scobitorii, daca iese curata =>  blat copt.

5. Scoatem din cuptor, lasam sa se raceasca complet, apoi putem taia blatul.

  Procedam la fel si pentru blatul celalalt (blat 2).

Crema 1

1. Punem 200 g frisca vegetala intr-un vas non-aderent, pe foc mic, la infierbantat (aveti grija sa nu dea in foc), punem apoi ciocolata rupta in bucati, lasam 2-3 minute apoi invartim cu o spatula pana cand se omogenizeaza totul. Lasam la racit complet apoi bagam in frigider macar pentru 1- 2 ore.

2. Scoatem crema de la frigider si o mixam bine.
3. Mixam spuma cei 100 ml de frisca vegetala ramasi si ii incorporam in crema de ciocolata.

4. Incorporam in crema dulceata de soc

Crema 2 

Pentru aceasta crema m-am inspirat de la Lena, careia ii multumesc. Gasiti reteta originala cu imagini AICI

1. Punem uleiul, laptele de nuci si zaharul intr-un vas ingust. Introducem blenderul vertical pana la fundul vasului si-l pornim. Il tinem acolo 1-2 minute, apoi il ridicam usor de tot.

2. Punem apoi zeama de lamaie si mixam 1-2 minute.

3. Punem cacaoa si scortisoara si mizam pana la incorporare. 

4. Puneti crema intr-un vas si bagati-l in frigider pana cand aveti nevoie.

Decor:

Punem zaharul impreuna cu apa si cu zeama de lamaie pe foc mic, intr-o cratita. Cand lichidul scade si la suprafata apar bule oprim focul si punem portocala spalata si taiata felii. Daca nu se scufunda in lichid, lasati un minut apoi intoarceti pe partea cealalata.  

Asamblare:

1. Taiem blaturile in cate 2 felii aproape egale, dam deoparte surplusul.

2. Punem o felie din blatul 2 pe un platou intr-un inel pentru torturi, o insiropam, punem 280 g din crema 1, a doua felie (din blatul 1), insiropam, lasam 2 minute sa traga siropul apoi punem 280 g de crema, a treia felie (blat 1), insiropam si punem restul din crema 1. Introducem in frigider pentru minim 1 ora.

3. Scoatem de la frigider, dam deoparte inelul si punem deasupra crema 2, mai introducem 1 ora (minim) in frigider apoi putem orna cu feliile de portocala.

Nota!

Eu am facut totul la foc automat, in sensul ca in jumatate de zi a trebuit sa-l termin. de aceea v-am dat timpul minim.  :">

 

TIPS-URI

1

Crema 2 este mult mai ferma daca se pastreaza 5-7 zile in frigider. Asa ca va sugereza sa o preparati macar cu cateva zile inainte.

RETETA IN IMAGINI

Tort cu ciocolata, dulceata de soc si portocale (de post)-0
Tort cu ciocolata, dulceata de soc si portocale (de post)-1
Tort cu ciocolata, dulceata de soc si portocale (de post)-2

COMENTARII (47)

dantes

dantes 1

12.12.2013, 06:17

Foarte interesant,cred ca este delicios

_Alina_

_Alina_ 1

12.12.2013, 10:11

Va multumesc!

_Alina_

_Alina_ 1

12.12.2013, 10:11

Mihaela ti-l ofer cu mare drag!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salata de cartofi cu mazare si ton

de katty 5

Salata de cartofi...

ieri la 08:44

Macrou la cuptor cu legume

de katty 5

Macrou la cuptor...

ieri la 08:39

Macrou usturoiat cu piure de mazare

de katty 5

Macrou usturoiat...

ieri la 08:33

Supa de somon cu cartofi

de katty 5

Supa de somon cu...

ieri la 08:27