Tort cu ciocolata, fructe de padure si frisca - pt sarbatoritele de astazi!

de Dana_Retetegg in Torturi, 12 Noi 2012 | 4629 vizualizari

 

Tortul acesta cu ciocolata, fructe de padure si frisca este cel mai bun desert ever. Este o combinatie super delicioasa de arome si creeaza dependenta :)

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 8 oua,
  • 8 linguri de zahar,
  • 8 linguri de faina,
  • 1/2 plic praf de copt,
  • un praf de sare;
  • Pentru crema:
  • 300 ml lapte,
  • 8 linguri zahar,
  • 1 zahar vanilat,
  • 1 esenta de vanilie,
  • 4 linguri de faina,
  • 2 linguri de cacao,
  • 1 ciocolata cu lapte (100 g),
  • 200 g unt (un pachet).
  • Pentru sirop:
  • 300 ml apa,
  • 6 linguri de zahar,
  • 1 zahar vanilat;
  • In plus:
  • 300 ml frisca lichida,
  • 1 esenta de vanilie,
  • 400 g fructe de padure.
Portii: 15
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata, fructe de padure si frisca - pt sarbatoritele de astazi!:

Pentru pregatirea blatului am folosit 8 oua pe care le-am tinut cateva ore la temperatura camerei.   

Le-am separat, apoi albusurile le-am batut spuma cu un praf de sare.   Galbenusurile le-am frecat cu zahar pana au devenit crema.  

Peste galbenusuri am adaugat albusurile spuma si faina cernuta fin cu praful de copt.  

Le-am amestecat pana s-au omogenizat, apoi am pus amestecul intr-o cratita tapetata cu hartie de copt.  

Am lasat in cuptorul preincalzit, la foc mic, 25-30 de minute. am facut testul cu scobitoarea ca sa fiu sigura ca interiorul este copt.  

In primele 20 de minute nu am deschis usa cuptorului, am urmarit prin geam blatul sa vad daca incepe sa creasca uniform :)  

Cand au trecut cele 30 de minute, am scos blatul din cuptor si l-am lasat sa se raceasca. Eu l-am pregatit cu o zi inainte de a-l utiliza pentru tort si l-am tinut acoperit cu un prosop curat la loc uscat (gen camara).  

Pentru crema de ciocolata
Intr-o cratita se pun laptele, zaharul, esenta si zaharul vanilat. Se amesteca cu o lingura de cateva ori, apoi se pune cratita pe foc.  

Cand laptele incepe sa fiarba sa adauga cacaua si faina, amestecand energic cu un tel. Se lasa pe foc cateva minute, amestecand in permanenta.  

Cand a capatat consistenta de budinca, se adauga ciocolata si se mai tine pe foc 2 minute.  

Se pune apoi intr-un loc racoros si se lasa pana se raceste.  

Cand e complet rece, se adauga untul taiat in bucati si se omogenizeaza bine cu mixerul pana devine o crema fina.  

Se lasa la frigider aprox. 30 de minute inainte de a o pune pe tort sau prajitura.  

Am facut sirop din 300 ml apa in care am topit 6 linguri de zahar si un plic de zahar vanilat. L-am racit si apoi l-am folosit la insiropat blatul.  

Blatul a iesit destul de inalt asa ca l-am taiat in 3 felii orizontale.  

Am asezat prima felie pe platou, am insiropat-o, apoi am pus un strat de crema de ciocolata si un strat de fructe de padure.  

Am procedat la fel cu a doua felie de blat.  

Pentru ultima felie am folosit sirop apoi am imbracat-o in frisca (pregatita din frisca lichida batuta impreuna cu o esenta de vanilie).  

Am imbracat intreg tortul in frisca, am facut si cateva floricele cu ustensilele mele pt decorat prajituri [pe care ajung sa le folosesc mult prea rar :))] si am mai pus cateva fructe de padure si deasupra tortului.  

Aici fiecare isi poate lasa imaginatia sa lucreze si puteti decora cum va place mai mult. Puteti sa opriti cateva linguri din crema de cioco si sa o folositi la decorat :)  

La multi ani si multe bucurii!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort cu ciocolata, fructe de padure si frisca - pt sarbatoritele de astazi! 187816
retete culinare - Tort cu ciocolata, fructe de padure si frisca - pt sarbatoritele de astazi! 187824
retete culinare - Tort cu ciocolata, fructe de padure si frisca - pt sarbatoritele de astazi! 187825

COMENTARII (39)

Dana_Retetegg 1

19.11.2012, 14:37

multumesc

Lau 1

19.11.2012, 14:57

Dana_Retetegg 1

19.11.2012, 15:40

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21