Tort cu ciocolata, mascarpone si capsuni

de vio_dreams in Torturi, 21 Mai 2013 | 77496 vizualizari

 

LA MULTI ANI TUTUROR CELOR CE POARTA NUMELE SFINTILOR IMPARATI CONSTANTIN SI ELENA!!!
Si scuze pentru absenta, am revenit in peisaj :D

 

INGREDIENTE

pentru blat:

  • 7 oua
  • 7 linguri zahar
  • 7 linguri faina
  • 3 linguri cacao bio Solaris
  • 100 gr ciocolata amaruie
  • 1 lingurita praf copt

pentru sirop:

  • 200 ml apa
  • 4 linguri zahar
  • 2 plicuri capucino rom

pentru crema:

  • 500 ml frisca lichida
  • 500 gr mascarpone
  • 200 gr zahar pudra
  • 200 gr capsuni
  • 3 plicuri gelatina
  • 4 linguri zahar tos


pentru glazura:

  • 100 gr ciocolata amaruie
  • 100 ml frisca lichida
  • 50 gr unt
  • 1/2 plic gelatina

pentru decor:

  • 200 gr capsuni
  • 100 gr ciocolata
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata, mascarpone si capsuni:

Batem ouale cu zaharul pana se topeste zaharul si compozitia devine cremoasa. Adaugam faina, praful de copt si cacao.

Adaugam ciocolata amaruie rasa pe razatoarea mica.

Omogenizam si turnam in forma de tort tapetata cu hartie de copt.

Dam la cuptor la foc mic.

Lasam sa se raceasca apoi taiem blatul in doua. Cat asteptam sa se raceasca blatul preparam siropul din apa, zahar si capucinno.

Mixam mascarponele cu zaharul pudra.

Batem frisca pana se intareste apoi adaugam crema de mascarpone.

Preparam gelatina conform indicatiilor de pe ambalaj, o lasam sa se racoreasca si o incorporam in crema. 

Capsunile le taiem cubulete adaugam peste ele zaharul tos si le lasam 15-20 minute intr-o sita pana se scurge  siropul. Incorporam capsunile in crema.

Incepem sa asamblam tortul. Asezam primul blat, punem in jurul lui inelul reglabil pentru tort, insiropam, apoi punem crema. nivelam si punem deasupra al doilea blat.

Preparam apoi glazura. Incalzim frisca, fara a o aduce insa la punctul de fierbere. Adaugam ciocolata rasa si untul moale si amestecam pana se omogenizeaza. Adaugam gelatina preparata  conform indicatiilor de pe ambalaj. Turnam glazura peste ultimul blat.

Dam la frigider peste noapte. Desfacem apoi cu grija inelul din jurul tortului.

Facem aschii de ciocolata cu ajutorul unui curatator de legume decoram tortul. In mijloc asezam capsunile.

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort cu ciocolata, mascarpone si capsuni 229814
retete culinare - Tort cu ciocolata, mascarpone si capsuni 229815
retete culinare - Tort cu ciocolata, mascarpone si capsuni 229816
retete culinare - Tort cu ciocolata, mascarpone si capsuni 229817
retete culinare - Tort cu ciocolata, mascarpone si capsuni 229818
retete culinare - Tort cu ciocolata, mascarpone si capsuni 229819
retete culinare - Tort cu ciocolata, mascarpone si capsuni 229820
retete culinare - Tort cu ciocolata, mascarpone si capsuni 229821
retete culinare - Tort cu ciocolata, mascarpone si capsuni 229822
retete culinare - Tort cu ciocolata, mascarpone si capsuni 229823
retete culinare - Tort cu ciocolata, mascarpone si capsuni 229825
retete culinare - Tort cu ciocolata, mascarpone si capsuni 229826
retete culinare - Tort cu ciocolata, mascarpone si capsuni 229827

COMENTARII (62)

vasy16 1

02.04.2015, 18:57

noiinbucatarie 1

20.04.2016, 21:22

de facut!

claudia39 1

17.05.2016, 13:46

Ce dimensiuni trebuie sa aiba tava, 26 cm sau 28 cm? multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S