Tort cu ciocolata, mousse de ananas si bezea de cocos

de Alexandra Burz in Torturi, 17 Ian 2016 | 1449 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blatul de cacao:
  • 3 oua
  • 150 g zahar
  • 120 g faina
  • 3 lingurite cacao
  • 70 ml ulei
  • 1 praf de copt
  • Pentru bezeaua de cocos:
  • 2 albusuri
  • 150 g zahar
  • 100 g nuca de cocos
  • Pentru mousse-ul de ananas:
  • 1 conserva ananas
  • 200 ml frisca lichida
  • 50 g zahar pudra
  • 15 g gelatina
  • Pentru ciocolata care imbraca bezeaua:
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 50 g ciocolata neagra pentru a imbraca blatul de bezea cu nuca de cocos
  • 4 linguri frisca lichida
  • Pentru decor:
  • 150 g ciocolata cu lapte
  • 50 g ciocolata neagra
  • 200 ml frisca lichida
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata, mousse de ananas si bezea de cocos:

  • Incepem sa pregatim blatul din bezea cu nuca de cocos: batem albusurile cu zaharul spuma foarte tare, apoi adaugam nuca de cocos.
  • Turnam aluatul in tava tapetata cu hartie de copt si il coacem 25-30 minute in cuptorul preincalzit.
  • Il scoatem din cuptor, il lasam sa se raceasca, apoi imbracam o suprafata cu jumatate din cantitea de ciocolata si frisca lichida, care au fost topite la microunde la 600° 2-3 min. Dupa ce se va intari putem sa intoarcem blatul si il imbracam cu restul de ciocolata topita impreuna cu frisca lichida. 
  • Cat timp asteptam sa se intareasca ciocolata incepem sa pregatim blatul cu cacao.

  • Batem albusurile cu zahar pana devin o spuma foarte tare, apoi adaugam pe rand galbenusurile, amestecand usor, de sus in jos.

  • Adaugam faina amestecata cu cacaua si praful de copt si la final uleiul.
  • Coacem blatul in cuptorul preincalzit timp de 25-30 minute sau pana in momentul in care trece testul cu scobitoarea. Pentru a pregati mousse-ul de ananas batem frisca tare, pasam cuburile de ananas (pastram 1/2 din conserva pe care le tocam in cuburi) cu 3 linguri compot, apoi amestecam frisca cu ananasul pasat si cuburi. 
  • Topim gelatina in 4 linguri de compot, apoi o dizolvam la baine-marie.
  • Cand s-a dizolvat adaugam cat timp o tinem pe foc 2 linguri din frisca, amestecam, apoi o turnam totul peste mousse-ul de ananas si amestecam rapid pentru a omogeniza compozitia.
  • Taiem blatul de cacao racit in jumatate si il insiropam usor cu sirop de ananas. Turnam jumatate din crema peste blat.
  • Apoi punem blatul de bezea imbracat in ciocolata.
  • Punem restul de crema peste bezea, apoi al doilea blat de cacao insiropat. Dam la rece pentru 4 ore sau pana a doua zi, Adi il putem decora cu ciocolata si frisca dupa cum dorim.
 

TIPS-URI

1

Puteti inlocui ananasul cu ce fructe doriti

RETETA IN IMAGINI

Tort cu ciocolata, mousse de ananas si bezea de cocos-0
Tort cu ciocolata, mousse de ananas si bezea de cocos-1
Tort cu ciocolata, mousse de ananas si bezea de cocos-2
Tort cu ciocolata, mousse de ananas si bezea de cocos-3
Tort cu ciocolata, mousse de ananas si bezea de cocos-4
Tort cu ciocolata, mousse de ananas si bezea de cocos-5
Tort cu ciocolata, mousse de ananas si bezea de cocos-6
Tort cu ciocolata, mousse de ananas si bezea de cocos-7
Tort cu ciocolata, mousse de ananas si bezea de cocos-8
Tort cu ciocolata, mousse de ananas si bezea de cocos-9
Tort cu ciocolata, mousse de ananas si bezea de cocos-10
Tort cu ciocolata, mousse de ananas si bezea de cocos-11
Tort cu ciocolata, mousse de ananas si bezea de cocos-12
Tort cu ciocolata, mousse de ananas si bezea de cocos-13
Tort cu ciocolata, mousse de ananas si bezea de cocos-14

COMENTARII (21)

Gicuta69

Gicuta69 1

18.01.2016, 08:53

Minunat!

mirela0911

mirela0911 1

18.01.2016, 15:20

Si frumos si bun!

Alexandra Burz

Alexandra Burz 1

24.01.2016, 12:01

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!