Tort cu ciocolata, nuci si crema de dovleac cu branza

de simona72 in Torturi, 8 Noi 2015 | 1091 vizualizari

 

Cu dragoste... pentru voi toti!

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 120 unt moale la temperatura camerei
  • 120 g zahar
  • 4 oua
  • 100 gr ciocolata neagra 70%
  • 100 ml lapte
  • 250 g faina
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 1 praf de sare
  • 2 pumni de nuci prajite
  • Pentru crema:
  • 400 g dovleac placintar copt
  • 300 g branza dulce de vaci
  • 1 plic vanilie Bourbon
  • 100 g zahar brut
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • Pentru decor: ciocolata, bomboane de ciocolata, caramel, nuci
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata, nuci si crema de dovleac cu branza:

Pentru blat: se mixeaza untul moale impreuna cu zaharul, pana untul devine spumos. Se adauga cate un ou, mixand bine dupa fiecare.  Ciocolata se rupe in bucati, se adauga laptele, se pune pe baie de aburi, se amesteca mereu pana ciocolata este topita complet. Se lasa sa se raceasca apoi se adauga la celelalte ingrediente. Faina se amesteca cu 1 praf mic de sare, bicarbonat, praf de copt si scortisoara. Se adauga la ingredientele umede, se amesteca cu un tel tip para pana ingredientele sunt incorporate complet. La final se adauga nucile taiate grosier, se amesteca cu o paleta. Se pune compozitia intr-o tava, eu am folosit una din silicon in forma de inima, se da tava la cuptorul incins la 160 grade pentru 45-50 minute. Deschidem usa cuptorului si mai lasam blatul in cuptor inca 10 minute. Il scoatem pe un gratar si-llasam sa se raceasca complet. Dupa racirea completa a blatului, de preferat pana a doua zi, eu l-am lasat 4-5 ore si a fost ok, se taie blatul in doua pe orizontala, obtinand astfel doua foi de balt.

Pentru crema: dovleacul copt si racit se pune in vasul robotului de bucatarie. Se paseaza pana obtinem un piure fin. Se adauga branza, vanilia si zaharul, se continua mixarea ingredientelor pana obtinem o crema fina. Smantana pentru frisca se mixeaza separat pana capata consistenta, apoi se incorporeaza usor cu crema de dovleac si branza. Se pune jumatate din crema peste primul blat, se acopera crema cu blatul ramas, peste se pune crema ramasa, se niveleaza si se da tortul la frigider pentru 2 ore. Se orneaza dupa preferinte…eu am folosit: caramel, nuci prajite, ciocolata si bomboane din ciocolata.

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort cu ciocolata, nuci si crema de dovleac cu branza 411352
retete culinare - Tort cu ciocolata, nuci si crema de dovleac cu branza 411353
retete culinare - Tort cu ciocolata, nuci si crema de dovleac cu branza 411354
retete culinare - Tort cu ciocolata, nuci si crema de dovleac cu branza 411355
retete culinare - Tort cu ciocolata, nuci si crema de dovleac cu branza 411356
retete culinare - Tort cu ciocolata, nuci si crema de dovleac cu branza 411357
retete culinare - Tort cu ciocolata, nuci si crema de dovleac cu branza 411358
retete culinare - Tort cu ciocolata, nuci si crema de dovleac cu branza 411359
retete culinare - Tort cu ciocolata, nuci si crema de dovleac cu branza 411360
retete culinare - Tort cu ciocolata, nuci si crema de dovleac cu branza 411361
retete culinare - Tort cu ciocolata, nuci si crema de dovleac cu branza 411362
retete culinare - Tort cu ciocolata, nuci si crema de dovleac cu branza 411363
retete culinare - Tort cu ciocolata, nuci si crema de dovleac cu branza 411364
retete culinare - Tort cu ciocolata, nuci si crema de dovleac cu branza 411365
retete culinare - Tort cu ciocolata, nuci si crema de dovleac cu branza 411366
retete culinare - Tort cu ciocolata, nuci si crema de dovleac cu branza 411367
retete culinare - Tort cu ciocolata, nuci si crema de dovleac cu branza 411368
retete culinare - Tort cu ciocolata, nuci si crema de dovleac cu branza 411369

COMENTARII (18)

Rocsi 1

08.11.2015, 20:29

miki_a 1

09.11.2015, 15:55

Deosebit!

Gicuta69 1

09.11.2015, 19:34

Imi place!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55