Tort cu ciocolata Robert

de maria_claudia in Torturi, 12 Sep 2010 | 3684 vizualizari

 

Astazi e ziua de nastere a baiatului meu cel mare Robert de aceea m-am gandit sa dau aceasta denumire tortului

 

INGREDIENTE

Ptr blat:

  • 6 oua,
  • 6linguri zahar,
  • 6 linguri faina,
  • 6 linguri ulei.

Ptr crema:

  • 450 gr ciocolata,
  • lapte 200ml,
  • smantana lichida,
  • 150gr unt.

Ptr frisca:

  • 250 ml smantana lichida,
  • 6 linguri zahar, 
  • zahar vanilat.

Ptr sirop:

  • 250 ml apa,
  • 4 linguri zahar,
  • esenta rom.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata Robert:

Blatul: se face un aluat de pandispan din oua zahar ulei si faina,Compozitia. se pune intr o forma rotunda tapetata cu ulei si faina, se introduce in cuptor ptr 30 minute.

Crema: smantana se pune pe foc mic cu ciocolata, cand ciocolata este topita se adauga untul si se omogenizeaza bine.

Pregatesti frisca:smantana se mixeaza cu zaharul si vanilia.

Pregatesti siropul amestecand apa zaharul si esenta de rom.

Blatul racit se taie in trei randuri, se insiropeaza primul strat se pune ciocolata, 4 linguri frisca, urmatorul strat procedand la fel  se orneaza cu crema de ciocolata si frisca.

 

 

RETETA IN IMAGINI

Tort cu ciocolata Robert-0
Tort cu ciocolata Robert-1

COMENTARII (11)

danis

danis 1

13.09.2010, 13:39

la multi anisa creasca mare si voinic

maria_claudia

maria_claudia 1

13.09.2010, 21:41

mutumesc

gaby_gabytza

gaby_gabytza 1

30.09.2011, 08:47

frumossss

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!