Tort cu ciocolata, rom si stafide (by Oana)

de Adinacarla in Torturi, 27 Ian 2010 | 5578 vizualizari

 

Mi-a placut enorm tortul asta si va ocupa locul principal printre toate dulciurile facute de mine pana acum.
Multumesc Oana http://www.bucataras.ro/retete/45/tort_cu_ciocolata_rom_si_stafide.html

 

INGREDIENTE

   Blat :
  • 9 oua
  • 9 linguri zahar
  • 9 linguri faina
  • praf de copt
  • coaja rasa de la o portocala
       Crema:
  • 700 ml smantana  LaDorna la galetuta
  • 2 ciocolate amarui si jumatate ciocolata cu lapte (am avut Kandia)
  • o filola esenta de rom
  • un intaritor de frisca
  • Stafide si esenta de rom
        Sirop :
  • o cana cu apa
  • 2 pliculete zahar vanilat cu rom
  • esenta de rom de la stafide
        Decor:
  • o ciocolata alba
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata, rom si stafide (by Oana):

Blatul se face din 9 oua, 9 linguri de zahar, 9 linguri de faina, praf de copt si coaja rasa de la o portocala.


Crema se face prima si se lasa la rece pana la asamblarea tortului. Smantana se pune la foc si cand este calda bine se toarna peste ciocolata rupta bucati, se amesteca bine si se lasa la rece. Dupa cateva ore sa bate bine cu mixerul, se adauga esenta de rom si pliculetul de intaritor. Se intaraseste si iese super, apoi se lasa la rece.


Stafidele, cam o mana mare, se spala cu apa rece si apoi se rastoarna intr-un bol cu apa clocotita si se lasa acolo pana se raceste apa. Se scurg si se spala iar, apoi se adauga peste ele o sticluta de esenta de rom si se lasa vreo ora.


Siropul: se fierbe o cana cu apa, se adauga 2 pliculete de zahar vanilat cu rom si se lasa apoi la racit. La final se adauga romul din stafide, se scurg bine de tot si cu acest sirop se vor insiropa blaturile.


Pentru asamblare, am taiat blatul in 3 parti egale, le-am insiropat bine cu tot siropul, am pus pe fiecare blat cate 4 linguri pline cu crema, am presarat stafide si apoi am imbracat tortul in crema. Am scos figurinele de ciocolata si l-am decorat cum m-am priceput



Pentru decor am topit 100 g ciocolata alba si am modelat din ea litere pe care le-am ajezat pe o bucata de hartie de copt si am bagat la congelator dupa ce s-au inatrit le-am asezat pe tort.

 

TIPS-URI

1

Am facut un blat de tort simplu din 9 oua ...data viitoare am sa fac si pandspanul cu suc de portocale din reteta Oanei.

2

Nu am gasit samantana lichida...asa ca am folosit un la cutie tot LaDorna .

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort cu ciocolata, rom si stafide (by Oana) 15077
retete culinare - Tort cu ciocolata, rom si stafide (by Oana) 15078
retete culinare - Tort cu ciocolata, rom si stafide (by Oana) 15079
retete culinare - Tort cu ciocolata, rom si stafide (by Oana) 15080

COMENTARII (4)

Oana 1

27.01.2010, 21:52

Ma bucur ca ti-a placut tortul, dar musai sa faci pandispanul cu suc de portocale

LLAAVVIINNIIAA 1

27.01.2010, 22:49

Sa incerci sa pui stafidele de la inceput in rom . Vor avea un gust mai pronuntat, pentru ca se vor hidrata de la inceput cu esenta de rom.
Numai bine!

Adinacarla 1

27.01.2010, 23:21

Oana am sa incerc sigur si pandispanu cu suc de portocale.
LLAAVVIINNIIAA multumesc pentru idee.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

8300 puncte

8010 puncte

7010 puncte

4840 puncte

Ina 7

4370 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura cu branza si cacao
  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!