Tort cu ciocolata si afine

de Lavinia in Torturi, 17 Aug 2014 | 9867 vizualizari

 

Tot de la Gaby ,cred ca tot ce face Gaby o sa fac si eu de acum inainte :)))))

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 2 oua
  • 60 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 50 g faina
  • 1 lingurita praf de copt

Mousse de ciocolata alba

  • 100 g ciocolata alba Milka
  • 200 ml frisca lichida +60 ml frisca lichida
  • 50 g ciocolata neagra tocata marunt
  • 5 g gelatina+3 linguri apa rece

Mousse de afine:

  • 150 g afine
  • 2 linguri de zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 200 ml frisca lichida
  • 5 g gelatina +3 linguri apa rece

Mousse de ciocolata:

  • 125 g ciocolata neagra
  • 30 ml apa fiarta
  • 1 ou
  • 2-3 linguri coniac
  • 180 ml frisca lichida
  • 2 linguri de zahar
  • 5 g gelatina+3 linguri de apa

Decor:

  • ciocolata topita
  • 100 g afine
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata si afine:

Blat :

Am batut albusurile spuma cu un praf de sare si zaharul pana s-au intarit.

Am adaugat galbenusurile ,zaharul vanilat si faina amestecata cu praful de copt amestecand usor cu o spatula pentru a nu se lasa albusurile.

Am tapetat o tava in forma de inima (25 cm) cu hartie de copt si am copt blatul in cuptorul preincalzit pentru 15 minute .(testul scobitorii)

Am lasat blatul la racit si intre timp am pregatit cremele.

Mousse de ciocolata alba:

Am topit ciocolata alba cu cei 60 ml frisca lichida apoi am lasat-o la racit.

Am hidratat gelatina in apa rece timp de 10 minute ,am topit-o (atentie sa nu fiarba) si am adaugat-o peste ciocolata.

Frisca am mixat-o pana s-a intarit.

Am adaugat 2 linguri din frisca peste ciocolata si am amestecat usor.

Am combinat apoi restul de frisca cu ciocolata topita.

Am adaugat ciocolata tocata si am amestecat usor.

Am tapetat o tava in forma de inima cu folie.

Am pus crema de ciocolata alba si am nivelat.

Am dat crema la congelator pana am preparat mousse-ul de afine.

Am pus afinele pe foc impreuna cu zaharul,zaharul vanilat si 3 linguri de apa pana s-au inmuiat.(8-10 minute)

Am pasat afinele apoi le-am trecut prin sita .

Am hidratat gelatina in apa rece timp de 10 minute ,am topit-o si am adaugat-o piureului de afine.

Frisca am mixat-o pana s-a intarit apoi am adaugat piureul de afine racit si am mixat pana am obtinut o crema pufoasa.

Am intins mousse-ul de afine peste mousse-ul de ciocolata alba si l-am dat din nou la congelator .

Mousse de ciocolata:

Am topit ciocolata pe baie de aburi .

Am adaugat apa fiarta si am amestecat energic pana am obtinut o crema fina.

Am adaugat galbenusul,coniacul apoi am lasat ciocolata la racit.

Am hidratat gelatina in apa rece timp de 10 minute ,am topit-o si am adaugat-o peste ciocolata.

Albusurile le-am mixat cu un praf de sare pana au devenit spuma.

Am adaugat treptat  zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea tare.

Separat am mixat frisca pana s-a intarit.

Am adaugat peste ciocolata albusurile spuma si frisca amestecand usor cu un tel.

Am pus mousse-ul de ciocolata peste mousse-ul de afine si am nivelat.

Am acoperit tortul cu blat si folie.

Am dat tortul la congelator pentru 1 ora sau peste noapte in frigider.

Am rasturnat tortul pe un platou si am indepartat folia apoi l-am decorat cu ciocolata topita si afine.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata si afine" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort diplomat