Tort cu ciocolata si cafea

de susu in Torturi, 22 Feb 2013 | 9701 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 4 oua la temperatura camerei
  • 4 linguri de zahar
  • 3 linguri de faina
  • 2 linguri cu varf de cacao
  • 2 linguri de unt topit
  • un praf de cardamon
  • 1 lingurita coaja portocale
  • 1 mana de stafide
  • 50-100 gr nuci
  • esenta de rom
  • coniac
  • esenta cafea
  • zeama de lamaie

Crema:

  • 3 albusuri
  • 3 linguri de zahar
  • 2 ciocolate negre (180 gr)
  • 5 linguri smantana lichida
  • 2 linguri coniac

Sirop:

  • 500 ml apa
  • 5 linguri mari cu cafea proaspat macinata
  • 2 cescute expresso
  • 11 linguri rase de zahar
  • coaja de la o lamaie proaspata
  • esenta rom
  • coniac
  • 1/2 lingurita ness
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata si cafea:

Blatul:
Stafidele se hidrateaza in esente si coniac vreo 40 de minute. Nucile se dau putin la cuptor, se curata apoi de coaja amaruie dupa care 1/2 din cantitate se toaca marunt si cealalta se macina. Se bat albusurile pe jumatate cu zeama de lamaie dupa care se mareste viteza si continuam cu zaharul. Adaugam galbenusurile mixate cu untul, esentele si coaja de portocale. Punem stafidele cu tot cu esenta si nucile pregatite. Urmeaza faina cernuta impreuna cu cacaoa si cardamonul si amestecam usor. Punem compozitia intr-o forma de 21 cm tapetata. Dam la cuptorul incins pentru 30-40 de minute. Facem testul cu scobitoarea si lasam sa se raceasca in cuptor cu usa intredeschisa.  

Crema:   Topim ciocolata la microunde un minut si amestecam pentru omogenizare. Dupa ce s-a mai racit putin adaugam smantana la temperatura camerei si amestecam. Adaugam ciocolata la albusurile batute spuma cu zaharul si omogenizam avand grija sa pastram consistenta spumoasa.

Siropul:
Se fierbe apa cu zaharul, cafeaua, nessul si coaja de lamaie pana scade la jumatate timp in care strangem spuma de deasupra si o punem peste expresso. Spre sfarsit adaugam esentele. Luam de pe foc si punem coniacul si expresoo. Cu siropul racit se insiropeaza blaturile. Crema se pune intre cele doua blaturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata si cafea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

susu 1

22.10.2013, 18:49

si va iubesc mult

Miha 1

22.10.2013, 20:19

La multi ani Simona! Sanatate si noroc!

Lavinia 1

22.10.2013, 21:42

La multi ani frumosi si sanatosi

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort Roxana