Tort cu ciocolata si capsuni

de roberta24 in Torturi, 26 Feb 2010 | 3357 vizualizari

 

Un martisor dulce pentru toate doamnele!

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 4 linguri ulei
  • un praf de copt
  • 50 gr cacao
  • Crema
  • 500 ml frisca lichida
  • 150 gr ciocolata alba
  • 10 gr gelatina
  • 100 ml sirop capsuni
  • 200 gr capsuni
  • Sirop
  • 200 ml apa
  • 4 linguri zahar
  • o fiola esenta de rom
  • Pentru ornat
  • o ciocolata amaruie
  • doua fructe kiwi
  • 300 gr capsuni
  • 1 plic tort jelle
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata si capsuni:

Blat


Separam ouale, albusurile le batem spuma cu un praf de sare, apoi adaugam treptat zaharul si mixam in continuare pana obtinem o bezea lucioasa si tare. Adaugam apoi treptat galbenusurile amestecate cu uleiul, amestecand cu o lungura de lemn, dupa incorporam faina amestecata cu praful de copt si la final adaugam cacaua. Punem compozitia intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt si o dam la cuptor pentru aprox. 30 de minute la foc mediu.


Crema


Punem gelatina la inmuiat in cateva linguri de apa, ciocolata alba taiata marunt impreuna cu 200 ml frisca lichida le punem pe baie de aburi pana cand se topeste ciocolata, o luam de pe foc si adaugam gelatina inmuiata apoi o dam la racit. dupa ce compozitia de ciocolata s-a racit, batem restul de frisca pana obtinem o spuma tare si incepem sa adaugam cate o lingura din compozitia de ciocolata mixand in continuare pana la totala incorporare a acesteia, apoi adaugam siropul de capsuni si capsunile taiate cubulete mici si omogenizam bine.


Taiem blatul in doua, insiropam blatul si punem crema, apoi adaugam si cealalta parte de blat, imbracam tortul in crema. Taiem ciocolata amaruie bucatele mici si imbracam lateralele tortului cu ea, taiem fructele feliute si decoram tortul cu ele, iar peste fructe turnam tort jelle-ul preparat dupa instructiunile de pe plic.


Pofta buna si o primavara frumoasa tuturor!!!



 

COMENTARII (7)

Miha 1

26.02.2010, 22:00

Cu capsuni...mmm...ce bun!

mamidesara 1

28.02.2010, 14:53

elena1988 1

02.02.2011, 17:34

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cascaval de casa

de stefy_a 2

Cascaval de casa

ieri la 13:01

Parjoale de legume si branza

de Rux 9

Parjoale de...

pe 29.09 la 23:40

Cornulete a la `Adinuta San

Cornulete a la...

pe 29.09 la 18:19