Tort cu ciocolata si crema de unt

de Alexandra Burz in Torturi, 21 Dec 2013 | 1885 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • PENTRU BLAT:
  • 6 oua
  • 6 linguri de faina
  • 6 linguri zahar
  • 1 praf copt
  • 1 zahar vanilat
  • PENTRU CREMA:
  • 2 pachete unt
  • 3-4 linguri cacao
  • 300 gr zahar pudra
  • 1 esenta rom
  • PENTRU SIROP:
  • 500 ml apa
  • 2 esente rom
  • 200 gr zahar
  • PENTRU DECOR:
  • 250 gr ciocolata menaj neagra
  • 100 gr unt
  • 1 trandafiras din martipan
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata si crema de unt:

BLATUL:

Se separa albusele de galbenusuri. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, se adauga treptat zaharul si zaharul vanilat. Separat se freaca galbenusurile cu praful de copt. Cand spuma e gata se adauga galbenusurile treptat, amestecand cu o lingura de sus in jos. Se adauga la final faina urmand aceiasi pasi. Se da la cuptor intr-o tava tapetata cu hartie de copt, pentru 30 minute

CREMA:

Untul moale se mixeaza cu zaharul pudra pana devine o consistenta spumoasa. Se adauga cacaua si esenta de rom

DECOR:

Ciocolata se pune la topit in bain marin. Cand este topita se adauga untul. Se lasa pe foc pt 5 minute

ASAMBLAREA:

Blatul se taie in 2-3 parti egale. Se insiropeaza pe rand fiecare parte in functie de cum este asezata peste crema. Se pune un blat, un strat de crema, iar blat, iar crema si tot asa pana terminam compozitia. Deasupra se toarna glazura de ciocolata. Se orneaza dupa placul fiecaruia

POFTA BUNA!!!

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort cu ciocolata si crema de unt 285687
retete culinare - Tort cu ciocolata si crema de unt 285688
retete culinare - Tort cu ciocolata si crema de unt 285689
retete culinare - Tort cu ciocolata si crema de unt 285690

COMENTARII (24)

Alexandra Burz 1

22.12.2013, 10:24

multumesc dragilor

mihaelar63 1

24.12.2013, 23:00

Place!!!

Alexandra Burz 1

28.12.2013, 19:19

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S