Tort cu ciocolata si crema de visine

de Ela68 in Torturi, 5 Ian 2016 | 1453 vizualizari

 

Daca va plac visinele trase in ciocolata, ati nimerit bine, tortul se aseamana bine la gust cu acest tip de bomboane. Este delicios, are o consistenta umeda, iar ciocolata si visinele merg foarte bine impreuna. Aduce putin cu Foret Noire, insa este mult mai consistent, mai dens, mai satios. Daca m-ati intreba daca as schimba ceva la el, v-as spune hotarat ca as dubla cantitatea de crema de visine, a fost delicioasa, aproape ca m-am abtinut cu greu sa n-o devorez.

Este potrivit pentru o zi onomastica, asa cum a fost la noi :) !

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru 2 blaturi :
  • 250 gr unt
  • 150 gr zahar
  • 4 galbenusuri
  • 150 gr faina
  • 200 ml lapte
  • 3 linguri cacao
  • coaja de lamaie
  • 5 gr praf de copt

Crema de ciocolata neagra :

  • 250 gr ciocolata neagra
  • 250 ml frisca lichida

Crema de visine :

  • 500 gr visine proaspete sau congelate, fara samburi
  • 5 linguri zahar
  • 2 linguri amidon
  • 2 linguri apa rece

Crema de ciocolata alba :

  • 200 gr ciocolata alba
  • 200 gr frisca lichida

Sirop de zahar ars :

  • 150 gr zahar tos
  • 250 gr apa

Pentru decor :

  • 100 gr mascarpone
  • 100 gr frisca lichida
  • 50 gr ciocolata neagra
  • 1 lingura zeama de la visine pentru culoare

Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata si crema de visine:

Mod de preparare blaturi : 1. Se amesteca untul moale cu zaharul, se adauga galbenusurile pe rand, faina amestecata cu praful de copt, cacaoa cernuta, coaja de lamaie si laptele. Ar trebui sa aibe consistenta unui pandispan, asadar, daca este cazul mai adaugati putin lapte. 2. Coacem pe rand cele doua blaturi in tava tapetata cu hartie de copt si unt , la 180º C,apoi le lasam la racit pe un gratar.       Prepararea cremei de ciocolata neagra : 1. Punem pe foc ciocolata taiata bucatele impreuna cu frisca si o lasam pana ce s-a topit ciocolata. Cand s-a racit si a stat 2-3 ore la frigider o mixam pana rezulta o crema pufoasa.   Crema de ciocolata alba se prepara identic cu cea din ciocolata neagra.    Pentru sirop, se pune zaharul intr-un vas metalic la foc mic amestecand continuu pana acesta se topeste. Adaugam apa si lasam sa fiarba pana la dizolvarea caramelului. Trebuie avut grija ca zaharul sa nu se arda , altfel siropul va iesi amarui. Lasam la racit.   Pentru decoratiuni, batem crema mascarpone impreuna cu frisca si zeama de la visine pana ce obtinem o consistena potrivita pentru executarea moatzelor. Ciocolata o topim la Bain-Marie si cu ajutorul posh-ului desenam pe o bucata de hartie cerata arabescuri sau alte modele care ne plac.   Crema de visine : 1. Visinele ( eu am avut congelate ) le punem pe foc impreuna cu zaharul si lasam sa fiarba 7-8 minute. Separat desfacem amidonul cu apa rece si il adaugam peste visine. Lasam la fiert inca doua, trei minute pana se ingroasa si dam crema la rece.   Asamblarea tortului :
1. Asezam primul blat de cacao intr-o forma cu pereti detasabili, insiropam cu jumatate din cantitatea de sirop si turnam crema de ciocolata neagra.Nivelam si lasam la frigider pana se intareste.
2. Asezam peste crema de ciocolata al doilea blat pe care-l insiropam, apoi turnam crema de visine si nivelam.
3. Urmeaza ultimul strat, cel de ciocolata alba. Nivelam si ii dam o forma. Eu am folosit forma speciala cu zimti.
4. Decoram la final cu crema maascarpone si formele din ciocolata.

 

TIPS-URI

1

Dimensiunea formei : 24 cm

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort cu ciocolata si crema de visine 420969
retete culinare - Tort cu ciocolata si crema de visine 420970
retete culinare - Tort cu ciocolata si crema de visine 420971
retete culinare - Tort cu ciocolata si crema de visine 420972
retete culinare - Tort cu ciocolata si crema de visine 420973
retete culinare - Tort cu ciocolata si crema de visine 420974

COMENTARII (28)

Ela68 1

06.01.2016, 19:27

laura, felia aia, adica ultima, ne-am "batut" pe ea patru persoane )))))

Xandrinne 1

07.01.2016, 09:34

Foarte bine arata!!

Ela68 1

07.01.2016, 10:23

multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S