Tort cu ciocolata si fructe de padure

de alldaycooking in Torturi, 6 Dec 2011 | 3251 vizualizari

 

La multi ani celor care isi serbeaza onomastica astazi!

 

INGREDIENTE

  • Blaturi:
  • 90 de grame ciocolata neagra
  • 30 gr ciocolata cu lapte
  • 250 ml lapte
  • 50 gr unt
  • 2 linguri cacao
  • 12 linguri de faina
  • 1 plic praf de copt (10 gr)
  • Jeleu de fructe:
  • 500 gr fructe de padure (zmeura, mure, coacaze rosii si negre)
  • 4 linguri de fructoza
  • 10 gr gelatina
  • Crema de ciocolata:
  • 200 gr ciocolata alba (Milka)
  • 500 ml smantana pentru frisca
  • 10 gr gelatina
  • 2 linguri fructoza
  • Decor:
  • 250 ml smantana pentru frisca
  • nuca de cocos razuita
  • cacao
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata si fructe de padure:

Ciocolata neagra si ciocolata cu lapte le-am rupt bucatele si le-am pus impreuna cu laptele si untul la topit in cuptorul cu microunde (2 minute la putere maxima). Am omogenizat crema de ciocolata, am adaugat cacao, faina si praful de copt si am amestecat din nou. Aceasta compozitie am impartit-o in 2 jumatati si am copt 2 blaturi subtiri.

Fructele de padure le-am pus la fiert impreuna cu fructoza. Gelatina am pus-o la hidratat intr-o cescuta cu apa. Cand fructele au inceput sa fiarba, am luat de pe foc si am adaugat gelatina hidratata si am amestecat bine. Am lasat sa se raceasca jeleul de fructe.

Pentru crema de ciocolata am topit ciocolata in 100 de grame de smantana in cuptorul cu microunde (1 minut la putere maxima). Gelatina am hidratat-o in 50 ml de apa si am adaugat-o la ciocolata topita, apoi am mixat pentru omogenizare. Restul de smantana am batut-o cu 2 linguri de fructoza pentru a obtine frisca. Cand crema de ciocolata a fost rece, am adaugat frisca batuta si am amestecat cu grija pentru a obtine o crema aerata.

Asamblarea tortului: intr-o tava rotunda (cea in care au fost coapte blaturile) am pus folie alimentara, apoi 1/2 din jeleul de fructe, apoi 1/2 din crema de ciocolata, un blat, restul de jeleu de fructe, restul de crema de ciocolata si al doilea blat. Am lasat tortul peste noapte in frigider. A doua zi am rasturnat tortul pe un platou si l-am ornat cu frisca, am presarat nuca de cocos razuita si cacao.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort cu ciocolata si fructe de padure 136570
retete culinare - Tort cu ciocolata si fructe de padure 136573

COMENTARII (31)

alldaycooking 1

07.12.2011, 14:58

Gaby_d, mi-ai facut o mare bucurie cu comentariul tau! Voi faceti niste torturi absolut superbe, pe cand eu din timp in timp reusesc sa fac cate ceva mai interesent.

alldaycooking 1

07.12.2011, 14:59

Lilik, Diana ma bucur ca va place!

elena1988 1

12.12.2011, 12:01

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S