Tort cu ciocolata si fructe de padure

de giorgi in Torturi, 11 Mar 2012 | 3927 vizualizari

 

Arata frumos si bun de nu va spun!

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 4 linguri nuca prajita si maruntita
  • bicarbonat
  • lamaie
  • sare

Crema de ciocolata

  • 250 gr smantana dulce
  • 200 gr ciocolata

Crema cu fructe de padure

  • doua iaurturi mari
  • doua pliculete gelatina (20 gr)
  • un borcanel mic de peltea de coacaze sau gutuie
  • lichior de fragute
  • o punga fructe de padure congelate

Sirop:

  • o cana cu apa se fierbe cu trei linguri de zahar pana acesta se topeste.Se pun esente de care dorim.Eu am pus vanilie.

Decor:

  • o ciocolata 
  • frisca (cateva linguri)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata si fructe de padure:

Se separa albusurile de galbenusuri.Se bat albusurile cu un praf de zare si se adauga zaharul ,batandu-se pana la obtinerea unei spume tari.Se pun galbenusurile omogenizate in care s-a adaugat coaja de lamaie.Se pune faina si nucile,lingura cu lingura,amestecandu-se usor .Se adauga si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie.

Se coace in forma de tort unsa cu unt cam 20 min  la foc potrivit.

Crema de ciocolata:

250 gr frisca lichida sau smantana dulce  impreuna cu ciocolata rupta bucatele se pun pe baie marina pana se topeste ciocolata.Se amesteca pana se formeaza o crema subtire.Se da la frigiser vreo doua ore.Se ia apoi si se mixeaza pana la obtinerea unei creme consistente.

Peste blatul pus inapoi in forma de blat,insiropat si inconjurat cu hartie de copt, se toarna crema de ciocolata si se da la frigider pana se intareste.

Se purcede la executarea cremei nr.2,cu fructe

Crema cu fructe:

Se hidrateaza gelatina cu compot sau apa.Se pune vasul in care e, in altul cu apa fiarta, pana aceasta se topeste.

Iaurturile se amesteca cu pelteaua si lichior de fragute.

In gelatina topita punem cateva linguri din compozitia cu iaurt apoi o amestecam pe toata,cele doua.

Se toarna peste crema de ciocolata ,se pun si fructele congelate pe toata suprafata tortului si se da la rece.

Cand s-a intarit ,se decoreaza.

Eu am facut benzi de hartie de copt pe care am pus ciocolata topita,nivelata cu o spatula, si am asezat-o pe marginea tortului ,cand ciocolata se intarise putin si nu mai curgea.Am dat la rece si apoi am dezlipit usor hartia.Tot pe hartie de copt am facut si acele decoratiuni si am asezat alaturi de cateva incrustatii de frisca.

Cam asta e.

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort cu ciocolata si fructe de padure 151103
retete culinare - Tort cu ciocolata si fructe de padure 151104
retete culinare - Tort cu ciocolata si fructe de padure 151105
retete culinare - Tort cu ciocolata si fructe de padure 151106
retete culinare - Tort cu ciocolata si fructe de padure 151107
retete culinare - Tort cu ciocolata si fructe de padure 151108
retete culinare - Tort cu ciocolata si fructe de padure 151109
retete culinare - Tort cu ciocolata si fructe de padure 151110

COMENTARII (18)

Sim0na 1

12.03.2012, 20:50

Super bun!

giorgi 1

13.03.2012, 20:19

Multumesc!Multumesc!

Bya Ralu 1

18.03.2013, 22:35

:

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S