Tort cu ciocolată şi fructe de pădure

de diaconta in Torturi, 1 Feb 2014 | 11132 vizualizari

 

Un tortuleţ nu prea complicat ori sofisticat,doar foarte gustos.A fost făcut pentru cineva care nu avea nimic de sărbătorit,vroia doar ceva foarte bun.A fost însă surprinsă plăcut şi de aspectul lui.De aceea nu am nici poze cu secţiunea nici din timpul preparări pentru că eram foarte obosită.Mai ales că după cel două torturi, a trebuit să fac ceva „dulce” şi pentru cei ai casei.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 120 gr zahar
  • 3 linguri faina
  • 3 linguri gris
  • 3 linguri cacao
  • 2.5 linguri miere
  • 1 plic praf de copt
  • 50 ml lapte
  • 150 ml ulei
  • sare
  • Pentru crema de ciocolata:
  • 100 gciocolata 72% cacao
  • 200 ml frisca lichida
  • 250 gunt
  • 3 linguri zahar pudra
  • Rom
  • Batoane de ciocolata snickers
  • Pentru crema de fructe de padure:
  • 300 g afine si zmeura
  • 2 linguri zahar
  • 400 ml frisca lichida
  • Pentru glazura:
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 1 lingura ulei
  • Lapte rece
  • Pentru decor:
  • Trandafiri din pasta de zahar
  • Perlute argintii
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolată şi fructe de pădure:

Am pregatit mai întâi blatul de tort.

Am separate albusurile de galbenusuri.Cele 6 galbenusuri le-am mixat cu zaharul pâna am obtinut o spuma densa.Laptele l-am încalzit putin si l-am amestecat cu mierea(atentie sa nu fie fierbinte,doar caldut).Se toarna cate putin în compozitia de galbenusuri si se mixeaza în continuare.Am pus apoi uleiul,prelins usor pe marginea vasului(în interior,bineinteles).

Faina am amestecat-o cu praful de copt,grisul si cacaoa.Am pus  ingredientele uscate peste crema de ou si am omogenizat bine. Albusurile le-am batut cu un praf de sare,pana cand fac tepi si le-am încorporat în crema de ou.Amestecam usor. Compozitia am pus-o  într-o tava tapetata cu hârtie de copt si am pus-o în cuptorul preincalzit.Le-am lasat în cuptorul la 200 grade  primele 10 minute,apoi am redus la 180 de grade si am mai lasat 10 minute.Verificam cu o scobitoare cand este copt.Am lasat în cuptor pâna când s-a mai racit putin.

Am taiat blatul în doua pe lungime si apoi fiecare bucata iar în doua pe orizontala,obtinând astfel 4 foi.

Pentru crema de ciocolata,am încalzit  frisca (fara s-o fierb)apoi am pus ciocolata rupta bucati si am omogenizat.

Am lasat-o la frigider sa se întareasca.

Untul l-am mixat cu zaharul pudra,apoi am pus crema de ciocolata peste el.

Fructele de padure le-am amestecat cu zaharul si apoi le-am pus în blender si le-am pasat.

Le-am amestecat  apoi cu frisca batuta si am mai adaugat cateva boabe de afine.

Pentru glazuta am pus ciocolata pe baie de aburi,am pus uleiul si apoi lapte pâna la consistenta dorita.

Peste prima foaie de blat am pus crema de fructe de padure,apoi a doua foaie si crèma de ciocolata peste care am taiat batoanele snickers,a treia foaie si iar crema de ciocolata.

Peste ultima foaie sip e marginile tortului am pus crema de fructe de padure.

Am turnat deasupra glazura de ciocolata si am ornate cu trandafiri si perlute argintii.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort cu ciocolată şi fructe de pădure 295101
retete culinare - Tort cu ciocolată şi fructe de pădure 295102
retete culinare - Tort cu ciocolată şi fructe de pădure 295103
retete culinare - Tort cu ciocolată şi fructe de pădure 295104

COMENTARII (52)

gaby_duceag 1

12.06.2014, 16:06


am venit sa imi spui si mie cum i-ai zis lu giana
)

diaconta 1

12.06.2014, 16:20

pai zi si tu ceva de bine Gaby si apoi iti zic
tu ai zis ca's plinuta,io ce sa-ti raspund?

gaby_duceag 1

12.06.2014, 17:11

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21