Tort cu ciocolată şi fructe de pădure

de diaconta in Torturi, 1 Feb 2014 | 20028 vizualizari

 

Un tortuleţ nu prea complicat ori sofisticat,doar foarte gustos.A fost făcut pentru cineva care nu avea nimic de sărbătorit,vroia doar ceva foarte bun.A fost însă surprinsă plăcut şi de aspectul lui.De aceea nu am nici poze cu secţiunea nici din timpul preparări pentru că eram foarte obosită.Mai ales că după cel două torturi, a trebuit să fac ceva „dulce” şi pentru cei ai casei.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 120 gr zahar
  • 3 linguri faina
  • 3 linguri gris
  • 3 linguri cacao
  • 2.5 linguri miere
  • 1 plic praf de copt
  • 50 ml lapte
  • 150 ml ulei
  • sare
  • Pentru crema de ciocolata:
  • 100 gciocolata 72% cacao
  • 200 ml frisca lichida
  • 250 gunt
  • 3 linguri zahar pudra
  • Rom
  • Batoane de ciocolata snickers
  • Pentru crema de fructe de padure:
  • 300 g afine si zmeura
  • 2 linguri zahar
  • 400 ml frisca lichida
  • Pentru glazura:
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 1 lingura ulei
  • Lapte rece
  • Pentru decor:
  • Trandafiri din pasta de zahar
  • Perlute argintii
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolată şi fructe de pădure:

Am pregatit mai întâi blatul de tort.

Am separate albusurile de galbenusuri.Cele 6 galbenusuri le-am mixat cu zaharul pâna am obtinut o spuma densa.Laptele l-am încalzit putin si l-am amestecat cu mierea(atentie sa nu fie fierbinte,doar caldut).Se toarna cate putin în compozitia de galbenusuri si se mixeaza în continuare.Am pus apoi uleiul,prelins usor pe marginea vasului(în interior,bineinteles).

Faina am amestecat-o cu praful de copt,grisul si cacaoa.Am pus  ingredientele uscate peste crema de ou si am omogenizat bine. Albusurile le-am batut cu un praf de sare,pana cand fac tepi si le-am încorporat în crema de ou.Amestecam usor. Compozitia am pus-o  într-o tava tapetata cu hârtie de copt si am pus-o în cuptorul preincalzit.Le-am lasat în cuptorul la 200 grade  primele 10 minute,apoi am redus la 180 de grade si am mai lasat 10 minute.Verificam cu o scobitoare cand este copt.Am lasat în cuptor pâna când s-a mai racit putin.

Am taiat blatul în doua pe lungime si apoi fiecare bucata iar în doua pe orizontala,obtinând astfel 4 foi.

Pentru crema de ciocolata,am încalzit  frisca (fara s-o fierb)apoi am pus ciocolata rupta bucati si am omogenizat.

Am lasat-o la frigider sa se întareasca.

Untul l-am mixat cu zaharul pudra,apoi am pus crema de ciocolata peste el.

Fructele de padure le-am amestecat cu zaharul si apoi le-am pus în blender si le-am pasat.

Le-am amestecat  apoi cu frisca batuta si am mai adaugat cateva boabe de afine.

Pentru glazuta am pus ciocolata pe baie de aburi,am pus uleiul si apoi lapte pâna la consistenta dorita.

Peste prima foaie de blat am pus crema de fructe de padure,apoi a doua foaie si crèma de ciocolata peste care am taiat batoanele snickers,a treia foaie si iar crema de ciocolata.

Peste ultima foaie sip e marginile tortului am pus crema de fructe de padure.

Am turnat deasupra glazura de ciocolata si am ornate cu trandafiri si perlute argintii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolată şi fructe de pădure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (53)

diaconta 1

12.06.2014, 16:20

pai zi si tu ceva de bine Gaby si apoi iti zic
tu ai zis ca's plinuta,io ce sa-ti raspund?

gaby_duceag 1

12.06.2014, 17:11

Ancutsa 1

09.03.2020, 20:51

Frumos!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort aniversar