Tort cu ciocolata si lapte batut

de La Ancuta in Torturi, 8 Noi 2011 | 3207 vizualizari

 

Tortul acesta l-am facut pentru soacra mea, care si-a serbat de curand ziua de nastere. Iar pentru ca il postez astazi vreau sa urez tuturor sarbatoritilor (Mihaele, Gabriele si... mie :) ) multa sanatate si fericire!!!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 300 g faina
  • 1 praf de copt
  • 45 g cacao
  • 250 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 6 oua
  • 225 g unt topit
  • 190 ml lapte batut
  • Crema:
  • 300 g ciocolata amaruie
  • 300 g frisca lichida
  • Decor:
  • frisca batuta si aschii de ciocolata
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata si lapte batut:

Incepem cu pregatirea blatului. Pentru aceasta amestecam faiana cu praful de copt si cacaoa. Adaugam zaharul si vanilia. Urmeza apoi ouale si untul topit si racit. Inecepem sa mixam pana dse incorporeaza ingredientele. La final adaugam laptele batut si mixam pana se omogenizeaza.

Aluatul rezultat il turnam in tava rotunda (26 cm) tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptor, la foc potrivit pana trece testul scobitorii (~30-40 de minute). Scoatem din cuptor si lasam blatul sa se racoreasca in tava apoi il scoatem pe un gratar pana la racirea completa. Dupa ce s-a racit taiem blatul in trei.

Crema:

Rupem ciocolata bucatele si o punem la topit impreuna cu 150 ml frisca. Amestecam pana se omogenizeaza si lasam sa se raceasca. Dupa ce s-a racit o amestecam usor cu restul de frisca batuta.

Impartim crema in doua parti egale si umplem cu ea blatul racit. Daca doriti puteti insiropa blatul cu sirop de zahar ars in care adaugati o lingura de coniac.

Ornam tortul dupa preferinta.

Fiind in mare viteza si lipsa acuta de timp :), am ornat doar cu frisca batuta si aschii de ciocolata. Voi cu siguranta il puteti face mai frumos :).

 

RETETA IN IMAGINI

Tort cu ciocolata si lapte batut-0
Tort cu ciocolata si lapte batut-1
Tort cu ciocolata si lapte batut-2
Tort cu ciocolata si lapte batut-3
Tort cu ciocolata si lapte batut-4

COMENTARII (45)

BuburuzaBubu

BuburuzaBubu 1

04.04.2012, 10:23

yaaaaamy

La Ancuta

La Ancuta 1

05.04.2012, 09:10

Multumesc Buburuza

Valclaudia

Valclaudia 1

30.11.2012, 21:55

Ce pofta mi-ai facut!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!