Tort cu ciocolata si lapte condensat

de La Ancuta in Torturi, 29 Noi 2011 | 7373 vizualizari

 

Tortul de astazi este cu dedicatie speciala pentru puiutul meu Dragos - Andrei :-*. La multi ani tuturor sarbatoritilor!!!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua
  • 100 g zahar
  • 70 g faina
  • 50 g gris
  • 40 g cacao
  • 125 ml ulei
  • 25 ml lapte
  • 2 linguri miere
  • 1 lingurita praf de copt
  • esenta de vanilie
  • Crema:
  • 250 g lapte condensat
  • 100 ml lapte
  • 1 lingura miere
  • 250 ml smantana pentru frisca
  • 10 g gelatina
  • esenta de vanilie
  • Pentru uns foile:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 50 ml smantana pentru frisca
  • 50 g unt
  • Glazura:
  • 120 g ciocolata amaruie
  • 50 ml smantana pentru frisca
  • 50 g unt
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata si lapte condensat:

Blat:

Mixam bine galbenusurile cu zaharul si esenta de vanilie pana se albesc. Separat amestecam faina, praful de copt, cacaoa si grisul macinat apoi le incorporam in crema de galbenusuri. Adaugam treptat laptele apoi uleiul si la final mierea. Amestecam pana se omogenizeaza. Batem albusurile spuma cu un praf de sare apoi le incorporam in compozitia de mai sus, amestecand usor de jos in sus.

Impartim compozitia in trei si coavem trei foi in tava (26 cm) tapetata cu hartie de copt. Coacem foile la foc potrivit timp de 15 minute. Scoatem din tava cu tot cu hartie. Indepartam hartia doar dupa ce foile s-au racit complet. Nu suprapunem foile.

Pentru uns foile topim ciocolata impreuna cu frisca si untul iar apoi lasam la racit. Impartim compozitia in doua si ungem doua din cele trei foi.

Crema:

Amestecam laptele condensat cu 50 ml lapte. Gelatina o hidratam in 3 linguri de apa rece apoi o adaugam in 50 ml de lapte si o dizolvam la foc mic (nu se fierbe!). Dam de pe foc si adaugam cateva linguri din laptele condensat peste gelatina. Amestecam dupa fiecare lingura. Adaugam apoi gelatina peste restul de lapte condensat si amestecam pana se omogenizeaza. Adaugam mierea si vanilia si amestecam.

Batem smantana pentru frisca si treptat o adaugam peste compozitia de lapte condensat.

Pe un platou asezam un blat uns cu ciocolata iar deasupra intindem jumatate din crema. Eu am montat inelul de tort in jurul blatului. Peste crema asezam cel de-al doilea blat uns cu ciocolata si restul de crema. Acoperim cu ultimul blat si dam la frigider pana preparam glazura.

Glazura:

Topim ciocolata la foc mic imreuna cu frisca si untul. Lasam sa se raceasca pana ajunge la consistenta unei smantani groase. Intindem glazura pe tort (fara a imbraca si margimile) si dam la frigider pana se intareste.

Marginile tortului le finisam cu frisca batuta si apoi ornam dupa preferinte. Eu am ornat doar cu cateva moate de frisca.

Sursa

 

RETETA IN IMAGINI

Tort cu ciocolata si lapte condensat-0
Tort cu ciocolata si lapte condensat-1
Tort cu ciocolata si lapte condensat-2
Tort cu ciocolata si lapte condensat-3
Tort cu ciocolata si lapte condensat-4
Tort cu ciocolata si lapte condensat-5
Tort cu ciocolata si lapte condensat-6

COMENTARII (62)

La Ancuta

La Ancuta 1

05.12.2011, 15:38

Multumesc Cristina. A fost foarte bun

Zambareata

Zambareata 1

03.02.2012, 21:46

e senzational,l-am facut ieri pt cumnatele mele,imi place foarte mult,si sotului i-a placut si cumnatelor

La Ancuta

La Ancuta 1

03.02.2012, 23:27

Giorgia ma bucur ca ti-a placut. Cred ca il repet si eu in weekend

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24