Tort cu ciocolata si mousse de caise

de divainbucatarie in Torturi, 6 Aug 2011 | 4973 vizualizari

 

Am preparat o reteta de Tort cu ciocolata si mousse de caise, o reteta delicioasa ...

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 3 oua
  • 100 g zahar
  • 2 linguri ulei
  • 120 g faina
  • 1 praf de sare
  • 1/2 plic praf de copt stins cu 1 lingura suc lamaie
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 1 lingura cacao
  • Pentru crema:
  • 250 g mascarpone
  • 3 caise foarte coapte
  • 2 galbenusuri
  • 120 g zahar
  • 100 ml lapte
  • 50 g unt
  • 3 foi de gelatina
  • 1/2 lingurita esenta de vanilie
  • Pentru ornat:
  • 200 ml frisca
  • 50 g ciocolata
  • 3 caise
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata si mousse de caise:

Iata cum am preparat o reteta de Tort cu ciocolata si mousse de caise.

Pentru a face blatul separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu zaharul pana devin o spuma foarte tare. Adaugam galbenusurile amestecand usor cu o lingura sau un tel, apoi ciocolata topita si la final cacao.

Incorporam pe rand uleiul, praful de copt si faina, amestecind cu lingura usor, pana se omogenizeza compozitia. Turnam aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coacem blatul in cuptorul preancalzit la 180°C timp de 30-40 de minute. Facem proba cu scobitoarea pentru a verifica daca este copt.


Cand se raceste il taiem in 3.

Cat timp se coace blatul, putem incepe sa preparam crema. Mixam galbenusurile cu zaharul. Le punem la baine-marie timp de 10 minute, sau pana incep sa se ingroase. Adaugam laptele fierbinte si continuam sa amestecam pana incepe sa se ingroase, luam de pe foc si adaugam untul. Amestecam pana se topeste.

Separat, mixam crema mascarpone cu caise si esenta de vanilie. Punem compozitia de oua peste mascarpone si amestecam. Adaugam gelatina incalzita la baine-marie si omogenizam compozitia.

Lasam crema la frigider cateva ore pana se incepe sa se ingroase, apoi o intindem peste blaturi. Asamblam tortul, il dam la rece peste noapte. A doua zi il decoram cu frisca, ciocolata si caise.

Pofta buna!

Merita sa incercati sa preparati aceasta  reteta de Tort cu ciocolata si mousse de caise.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata si mousse de caise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (41)

mena29 1

08.08.2011, 12:21

Foarte frumos

divainbucatarie 1

09.08.2011, 09:28

Multumesc Mena!

Svetyca 1

08.11.2011, 17:24

eu azi am facut blatul dar mia iesit cam tare oare de ce?astept raspuns

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort pentru MAMA