Tort cu ciocolata si nuca

de sabiradu in Torturi, 11 Dec 2010 | 3983 vizualizari

 

Delicios

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri ulei
  • 5 linguri nuca coapta si maruntita(tocata)
  • 1 praf de copt
  • 1 esenta rom

crema

  • 1200 ml frisca lichida
  • 3 linguri cacao
  • 4 linguri zahar
  • 5 linguri apa

crema 2

  • 2 galbenusuri
  • zeama de la o portocala
  • 1 pachet de unt
  • 5 linguri zahar

Sirop

  • 1 cana de zahar
  • 2 cani apa
  • 1 lingura margarina sau unt
  • 1 esenta rom

glazura

  • 3 linguri cacao
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri de apa
  • 2 linguri de margarina

 Decor

  • margarete din pasta de zahar,
  • frisca ,
  • crema cu portocala
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata si nuca:

Blat
Se separa albusurile ,se bat spuma cu zahar apoi se adauga galbenusurile ,uleiul faina cernuta cu praful de copt apoi nuca.
Se coace la foc potrivit apoi se taie in 3 felii
Crema cu portocala
Se pun galbenusurile,zaharul si zeama de la portocala la foc mic ,se amesteca pana se ingroasa apoi se lasa la racit.Se mixeaza apoi cu untul moale.
Crema 2
se pun pe foc cacaoa,zaharul si apa pana se face un sirop gros.Se lasa la rece apoi se amesteca usor cu frisca batuta spuma.
Glazura
Se pun nu foc cacaoa zaharul si apa ,dupa ce se omogenizeaza bine se ia de pe foc si se adauga margarina
Sirop
Se pune la ars putin zaharul apoi se adauga margarina siapa.Cand adaugam margarina o sa iasa un sirop caramel minunat.
Se insiropeaza primul blat ,se pune crema cu frisca apoi blatul 2 insiropat,crema cu portocala.Blatul 3 si se toarna glazura calduta.
Am facut un model cu crema de portocala ramasa apoi floricele din pasta si trandafiri din frisca

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort cu ciocolata si nuca 70225
retete culinare - Tort cu ciocolata si nuca 70227
retete culinare - Tort cu ciocolata si nuca 70228

COMENTARII (12)

LUK 1

11.12.2010, 23:23

delicios!5

lilik 1

12.12.2010, 11:50

f frumos

MotanLaOale 1

13.12.2010, 11:28

frumos si bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L