Tort cu ciocolata si visine

de laylalala in Torturi, 10 Feb 2011 | 5644 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat
  • 3 oua, separate
  • 50 gr zahar
  • 2 linguri miere
  • 1 lingurita esenta de cocos
  • 30 gr unt, topit
  • 100 gr smantana
  • 50 gr faina
  • 30 gr cacao pudra
  • 1 lingurita praf de copt
  • Pentru crema
  • 250 ml lapte
  • 50 ml frisca lichida
  • 30 gr amidon alimentar
  • 300 gr gem de visine
  • 30 ml lichior de cirese/visine
  • colorant rosu alimentar (optional)
  • nuca de cocos (optional)
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata si visine:

Incinge cuptorul la 180˚C. Unge cu grasime si tapeteaza cu faina o tava de copt.

Pentru blat, bate albusurile cu un praf de sare pana devin spuma. Amesteca faina cu cacaoa si praful de copt. Intr-un vas bate galbenusurile cu zaharul, mierea si esenta de cocos. Incorporeaza untul urmat de smanatana si amestecul cu faina. Inglobeaza albusurile spuma. Toarna aluatul in tava pregatita si da la copt pana la inserarea unei scobitori in centru aceasta va iesi curata. Lasa sa se raceasca complet.

Pentru crema pune intr-o cratita pe foc, laptele impreuna cu frisca lichida amestecata cu amidonul alimentar. Adauga gemul de visine, lichiorul de cirese/visine si colorantul alimentar daca folosesti. Lasa pe foc, amestecand, pana cand compozitia devine ca si un pudding. Lasa crema sa se raceasca complet.

Pentru asamblare, taie blatul in jumatate pe orizontala, unge cu crema intre blaturi apoi intreg tortul si presara cu nuca de cocos daca doresti.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort cu ciocolata si visine 83918
retete culinare - Tort cu ciocolata si visine 83919
retete culinare - Tort cu ciocolata si visine 83920
retete culinare - Tort cu ciocolata si visine 83921
retete culinare - Tort cu ciocolata si visine 83922

COMENTARII (11)

Ligia Bxl 1

11.02.2011, 11:40

am gura apa

mamaieelena 1

11.02.2011, 15:41

hmm ce bun estee

adry88 1

04.07.2011, 16:06

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D