Tort cu ciocolata si visine

de T I M E A in Torturi, 9 Noi 2012 | 2852 vizualizari

 

Este un tort gustos intr-o combinatie perfecta de ciocolata si visine facut unei prietene dragi.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 2 oua
  • 100 gr zahar
  • 170 gr faina
  • 100 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 linguri cacao neagra
  • un varf de sare
  • Crema:
  • 150 ml frisca lichida neindulcita
  • 100 gr zahar
  • 150 gr ciocolata neagra
  • 250 gr visine
  • Sirop:
  • 100 ml apa calduta + 2 lingurite zahar pudra + 2 lingurite rom
  • Glazura:
  • 100 gr ciocolata
  • 3 linguri frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata si visine:

Mai intai pregatim crema pentru ca trebuie sa stea la frigider cateva ore.

Amestecam frisca lichida cu zaharul si punem pe foc pana fierbe. Luam de pe foc si adaugam ciocolata taiata bucatele. Amestecam pana se topeste bine ciocolata. Dam la frigier timp de 2-3 ore sau se poate si la congelator 30-40 minute.

Pentru blat: mixam ouale intregi cu sarea pana se deschid la culoare, adaugam zaharul si mai mixam cateva minute. Adaugam apoi treptat uleiul si laptele mixand in continuare. La final adaugam faina amestecata cu cacaoa si praful de copt, folosind o spatula.

Turnam compozitia in forma de silicon sub forma de inimioara ( puteti folosi orice alta forma mai micuta) si dam la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de aprox 30 minute.

Scoatem blatul din cuptor si lasam la racit, apoi il taiem in trei.

Crema racita si intarita o mixam cu mixerul la viteza mare pana obtinem o crema fina si spumoasa.

Insiropam prima foaie si o ungem cu jumatate din crema. Peste crema asezam jumatate din visine (fara saburi). Asezam a doua foaie si procedam la fel. Apoi punem ultima foaie de blat peste care turnam glazura obtinuta prin topirea pe baie de aburi a bucatilor de ciocolata si frisca.

Ornam dupa pofta inimii. Eu am ras doar putina ciocolata alba si am asezat de jur imprejur bombonele colorate. Nu am fost prea multumita de aspect, in schimb am fost multumita cand mi-au zis ca a fost un tort super, super delicios. :) 

Lasam la frigider pana a doua zi. 

 

 

RETETA IN IMAGINI

Tort cu ciocolata si visine-0
Tort cu ciocolata si visine-1

COMENTARII (38)

T I M E A 1

11.11.2012, 20:07

Dana

gaby_gabytza 1

20.11.2012, 13:02

babi5 1

16.12.2014, 07:27

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04