Tort cu ciocolata,mascarpone si banane

de Constelatialeu in Torturi, 11 Iul 2015 | 7416 vizualizari

 

Din categoria, as manca ceva dulce, fa un tort.......acum ce nu face o leoaica pentru puisorul ei leu.....

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri de faina
  • 1/2 plic praf de copt cu sofran
  • un praf de sare
  • Sirop
  • 200 ml apa
  • 3 linguri zahar
  • 1 esenta de rom
  • Crema
  • 200 g ciocolata cu lapte Schogetten
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 2 plicultete zahar vanilat
  • 250 g mascarpone
  • 2 banane mari
  • Decor
  • frisca
  • ciocolata topita
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata,mascarpone si banane:

Blat: Albusurile cu un praf de sare le batem bine, pana devin o spuma tare. Galbenusurile cu zaharul se mixeaza pana se topeste zaharul, se adauga faina cernuta si praful de copt, se amesteca bine. La final adaugam albusul batut spuma tare, avand grija sa amestecam cu miscari lente, de jos in sus. Tapetam o forma de tort in forma de inimioara, cu hartie de copt, turnam compozitia si apoi dam forma la cuptorul preincalzit. Este gata cand trece testul scobitorii. Se scoate din cuptor si se lasa la racit.

Sirop:  Apa cu zaharul se pun pe foc sa fiarba, cand a dat in clocot se trage de pe foc si se adauga esenta de rom, se lasa la racit.

Crema: Ciocolata se  pune intr-o cratita cu fundul dublu, se adauga zaharul vanilat si smantana pentru frisca,se pun la topit pe foc,nu trebuie sa atinga punctul de fierbere,can ciocolata e topita, se baga cratita la congelator pentru 1 ora. Dupa o ora se scoate din congelator si cu ajutorul mixerului mixam pana obtinem o crema in care adaugam branza mascarpone si omogenizam bine. Mai lasam la frigider 30 min.

Asamblare: Blatul racit in taiem in trei, asezam prima parte pe platou, siropam, adaugam crema, intindem uniform crema si punem rondele de banana. Peste punem a doua parte de blat,siropam,adaugam crema,banane si punem ultima parte de blat. Imbracam totul cu crema si ornam cu frisca si ciocolata topita. Se mai lasa cateva ore la frigider pana-l portionam si binenteles il mancam.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata,mascarpone si banane" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Andrei