Tort cu ciocolata,mascarpone si capsuni

de Ligia Bxl in Dulciuri, 30 Aug 2013 | 32178 vizualizari

 

Pentru ca baiatul meu vine azi din Romania acasa,el mi-a dat comanda de ceva bun bun cu care sa-l astept,asa ca am aterizat pe la retetele lui Vio-Dreams si asta a iesit,merci Vio,e tare bun :)

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • 7 oua
  • 7 linguri zahar
  • 7 linguri faina
  • 3 linguri cacao bio
  • 100 gr ciocolata amaruie
  • 1 lingurita praf de copt
  • sirop:
  • 200 ml apa
  • 4 linguri zahar
  • 2 plicuri capucino rom(eu nu am gasit aici si am pus capucino de ciocolata+2 fiole de esenta de rom)
  • crema:
  • 500 ml frisca
  • 500 gr mascarpone
  • 200 gr zahar pudra
  • 200 gr capsuni
  • 3 plicuri gelatina
  • 4 linguri zahar tos
  • glazura:
  • 100 gr ciocolata amaruie
  • 100 ml frisca lichida
  • 50 gr unt
  • 1/2 plic gelatina
  • decor:
  • cateva capsuni
  • ciocolata alba
  • ciocolata neagra
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata,mascarpone si capsuni:

Batem ouale cu zaharul pana se topeste zaharul si compozitia devine cremoasa.Adaugam faina,praful de copt si cacaoa.Adaugam ciocolata amaruie rasa pe razatoarea mica.Omogenizam si turnam in forma de tort tapetata cu hartie de copt.Dam la cuptor la foc mic.Se face testul cu scobitoarea.Dupa ce sa copt lasam blatul sa se raceasca apoi il taiem in doua.

Cat asteptam sa se raceasca blatul preparam siropul din apa,zahar si capucino(plus rom daca capucino nu are),apoi mixam mascarponele cu zaharul pudra.Batem frisca pana se intareste apoi adaugam crema de mascarpone.Preparam gelatina conform indicatiilor de pe ambalaj,o lasam sa se racoreasca si o incorporam in crema.Capsunile le taiem cubulete,adaugam peste ele zaharul tos si le lasam 15-20 minute intr-o sita pana se scurge siropul.Incorporam capsunile in crema.

Asamblarea tortului:asezam primul blat punem in jurul lui inelul reglabil ptr tort,insiropam apoi punem crema,nivelam si punem deasupra al doilea blat.

Preparam apoi glazura,incalzim fara sa o dam in fiert,adaugam ciocolata rasa si untul moale si amestecam pana se omogenizeaza.Adaugam gelatina preparata conform indicatiilor de pe ambalaj.Turnam glazura peste ultimul blat.Dam la frigider peste noapte.Desfacem apoi cu grija inelul din jurul tortului.

Facem aschii din ciocolata alba si din cea neagra cu ajutorul unui curatator de legume si decoram tortul,in mijloc decoram cu capsuni spalate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata,mascarpone si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Mini tortulete cu crema de branza