Tort cu ciocolata,mascarpone si capsuni

de Ligia Bxl in Dulciuri, 30 Aug 2013 | 22104 vizualizari

 

Pentru ca baiatul meu vine azi din Romania acasa,el mi-a dat comanda de ceva bun bun cu care sa-l astept,asa ca am aterizat pe la retetele lui Vio-Dreams si asta a iesit,merci Vio,e tare bun :)

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • 7 oua
  • 7 linguri zahar
  • 7 linguri faina
  • 3 linguri cacao bio
  • 100 gr ciocolata amaruie
  • 1 lingurita praf de copt
  • sirop:
  • 200 ml apa
  • 4 linguri zahar
  • 2 plicuri capucino rom(eu nu am gasit aici si am pus capucino de ciocolata+2 fiole de esenta de rom)
  • crema:
  • 500 ml frisca
  • 500 gr mascarpone
  • 200 gr zahar pudra
  • 200 gr capsuni
  • 3 plicuri gelatina
  • 4 linguri zahar tos
  • glazura:
  • 100 gr ciocolata amaruie
  • 100 ml frisca lichida
  • 50 gr unt
  • 1/2 plic gelatina
  • decor:
  • cateva capsuni
  • ciocolata alba
  • ciocolata neagra
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata,mascarpone si capsuni:

Batem ouale cu zaharul pana se topeste zaharul si compozitia devine cremoasa.Adaugam faina,praful de copt si cacaoa.Adaugam ciocolata amaruie rasa pe razatoarea mica.Omogenizam si turnam in forma de tort tapetata cu hartie de copt.Dam la cuptor la foc mic.Se face testul cu scobitoarea.Dupa ce sa copt lasam blatul sa se raceasca apoi il taiem in doua.

Cat asteptam sa se raceasca blatul preparam siropul din apa,zahar si capucino(plus rom daca capucino nu are),apoi mixam mascarponele cu zaharul pudra.Batem frisca pana se intareste apoi adaugam crema de mascarpone.Preparam gelatina conform indicatiilor de pe ambalaj,o lasam sa se racoreasca si o incorporam in crema.Capsunile le taiem cubulete,adaugam peste ele zaharul tos si le lasam 15-20 minute intr-o sita pana se scurge siropul.Incorporam capsunile in crema.

Asamblarea tortului:asezam primul blat punem in jurul lui inelul reglabil ptr tort,insiropam apoi punem crema,nivelam si punem deasupra al doilea blat.

Preparam apoi glazura,incalzim fara sa o dam in fiert,adaugam ciocolata rasa si untul moale si amestecam pana se omogenizeaza.Adaugam gelatina preparata conform indicatiilor de pe ambalaj.Turnam glazura peste ultimul blat.Dam la frigider peste noapte.Desfacem apoi cu grija inelul din jurul tortului.

Facem aschii din ciocolata alba si din cea neagra cu ajutorul unui curatator de legume si decoram tortul,in mijloc decoram cu capsuni spalate.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort cu ciocolata,mascarpone si capsuni 255781
retete culinare - Tort cu ciocolata,mascarpone si capsuni 255782
retete culinare - Tort cu ciocolata,mascarpone si capsuni 255783
retete culinare - Tort cu ciocolata,mascarpone si capsuni 255784
retete culinare - Tort cu ciocolata,mascarpone si capsuni 255785
retete culinare - Tort cu ciocolata,mascarpone si capsuni 255786
retete culinare - Tort cu ciocolata,mascarpone si capsuni 255787
retete culinare - Tort cu ciocolata,mascarpone si capsuni 255788
retete culinare - Tort cu ciocolata,mascarpone si capsuni 255789
retete culinare - Tort cu ciocolata,mascarpone si capsuni 255790
retete culinare - Tort cu ciocolata,mascarpone si capsuni 255791
retete culinare - Tort cu ciocolata,mascarpone si capsuni 255792
retete culinare - Tort cu ciocolata,mascarpone si capsuni 255794

COMENTARII (67)

Ligia Bxl 1

01.02.2015, 16:11

Sidy daaaa

Alina26 1

23.06.2015, 13:26

Aletta 1

21.04.2016, 09:02

Arata demential tortul acesta :*

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D