Tort cu coacaze rosii

de Andra_Constantinescu in Torturi, 14 Iul 2015 | 5113 vizualizari

 

Este un tort dulce-acrisor si racoritor, pe care fetita mea l-a adorat.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 125 g unt moale;
  • 220 g zahar;
  • 5 oua;
  • 250 g faina;
  • 1/2 plic praf de copt (5 g);
  • un praf de sare;
  • esenta de vanilie;
  • 7 linguri lapte;
  • Crema:
  • 350 g coacaze rosii;
  • doua linguri zahar;
  • 200 ml frisca lichida;
  • un plic gelatina (10 g);
  • 100 ml apa rece.
  • Pentru decor:
  • 50 g coacaze rosii.
  • Diametru forma: 21 cm
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu coacaze rosii:

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Blat:

Se freaca untul intr-un castron pana cand devine cremos. Se adauga treptat zaharul, apoi ouale, unul cate unul. Se adauga esenta, apoi se incorporeaza putin cate putin faina amestecata cu sarea si praful de copt, alternand cu laptele. Compozitia se toarna intr-o cratita unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt. Se introduce cratita la cuptor pana cand blatul trece de testul scobitorii, apoi se lasa la racit.

Crema:

Coacazele se spala si se fierb la foc mic impreuna cu zaharul pana cand se ingroasa putin. Dupa ce s-au racit, se strecoara. 

Se bate frisca.

Gelatina se pune in apa rece timp de 10 minute, apoi se topeste pe baie de abur.

Peste siropul de coacaze se adauga gelatina si frisca si se omogenizeaza, lasandu-se apoi la rece pentru a se intari gelatina. 

Asamblare:

Se taie blatul in 3. Se aseazape un platou: blat, crema, blat, crema, blat, crema, coacaze rosii.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu coacaze rosii" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort pentru anul nou cu portocale glazurate