Tort cu cocos si crema de ananas

de mirela0911 in Torturi, 18 Ian 2015 | 3042 vizualizari

 

Mi-a ramas gandul la prajitura Inei, fiind din ingrediente ce mie imi plac tare mult (ananasul si cocosul) si am zis sa incerc si eu aceasta prajitura. Am fost si "acasa" la Katty (vazusem ca Ina s-a inspirat de acolo) si am hotarat sa fac un tortulet. Asa ca, zis si facut!!!
Multumesc fetelor pt reteta! >:D<

 

INGREDIENTE

  • Pt. blat:
  • 5 albusuri
  • un praf de sare
  • 5 lg zahar
  • 8 lg nuca de cocos verde
  • 2 lg faina
  • coaja rasa de portocale
  • Pt. crema:
  • un compot de ananas
  • 3 lg zahar
  • 1 plic gelatina granulata
  • 250 ml frisca lichida
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu cocos si crema de ananas:

Blatul: Se mixeaza albusurile spuma tare cu un praf de sare. Se adauga pe rand zaharul, mixand bine dupa fiecare. Nuc de cocos si faina se amesteca impreuna apoi se toarna peste spuma si se amesteca cu miscari usoare pana la incorporare. Intr-o forma rotunda de silicon tapetata cu unt, am turnat jumatate din compozitie si am dat la cuptorul preincins la 180 de grade pentru cca 15 minute (sa treaca testul scobitorii). Scoatem blatul, il punem la racit pe un gratar si procedam la fel si cu cealalata jumatate din compozitie.

Crema: Se scurge ananasul de sirop. Bucatile de ananas se pun la robot si se maruntesc. Intre timp gelatina o punem la hidratat in 50 ml apa. Sucul de la compot se pune la foc impreuna cu zaharul si se incalzeste atat cat sa se topeasca zaharul. Se adauga gelatina hidratata si se amesteca pana ce aceasta se dizolva complet. Se toarna siropul peste ananasul din robot, mixand pt cateva secunde. Se lasa la racit. Se bate frisca dupa care se omogenizeaza putin cate putin impreuna cu ananasul. 

Asamblare: Se ia un blat si se aseaza pe un platou. Se pune un strat de crema, apoi al doilea blat si inca un strat de crema. Se orneaza deasupra cu nuca de cocos verde si cateva moate de crema. Se da la rece pentru cateva ore! 

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Forma de silicon are diametrul de 17 cm.

2

Crema este multa doar pt 5 albusuri. Eventual faceti un blat din mai multe albusuri.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort cu cocos si crema de ananas 362857
retete culinare - Tort cu cocos si crema de ananas 362858
retete culinare - Tort cu cocos si crema de ananas 362860
retete culinare - Tort cu cocos si crema de ananas 362861
retete culinare - Tort cu cocos si crema de ananas 362862
retete culinare - Tort cu cocos si crema de ananas 362864
retete culinare - Tort cu cocos si crema de ananas 362865
retete culinare - Tort cu cocos si crema de ananas 362867
retete culinare - Tort cu cocos si crema de ananas 362868
retete culinare - Tort cu cocos si crema de ananas 362870
retete culinare - Tort cu cocos si crema de ananas 362871
retete culinare - Tort cu cocos si crema de ananas 362872

COMENTARII (28)

Sylvia 1

19.01.2015, 15:15

arata f bine

Aurelia 07_07 1

19.01.2015, 17:27

Arata super !

Xandrinne 1

21.01.2015, 06:37

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D