Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.
citeste mai mult
Plecand de la Tortul cu aroma de trandafir ,am modificat putin si am facut cu aroma de caramel.......care-mi place foarte mult!Reteta este putin mai lunga si o sa vi se para grea,dar nu este greu de facut.
4 linguri zahar la caramelizam intr-o cratita si tapetam peretii si fundul cratitei cu zahar ars.
Crema:
6 albusuri le mixam bine cu un praf de sare.Cat mixam albusurile punem la caramelizat 4 linguri de zahar.
Cand zaharul devine fluid il turnam peste albusurile batute spuma mixand in continuare.
Intreaga compozitie o punem in cratita tapetata cu zahar ars ,pe care o punem intr-o alta cratita cu apa fiarta si o dam la cuptor.
La cuptor se tine 25-30 minute(facem testul cu scobitoarea.
Lasam crema in cuptor sa se raceasca .
Blatul:
Separam albusurile de galbenusuri.
Albusurile se mixeaza cu putina sare pana stau pe teluri.
Punem zaharul cate o lingura si zaharul vanilat mixand tot timpul.
Adaugam galbenusurile pe rand cate unul mixand bine.
Luam o forma de tort cu inel,o ungem cu putin ulei si o tapetam cu putina faina.
Turnam compozitia si dam la cuptorul incins la 170 grade pentru 25-30 minute.
Glazura:
Ciocolata rupta in bucati mici se pune la topit impreuna cu untul intr-un ibric.
Frisca se mixeaza bine.
Asamblare:
Blatul se taie in doua.
O parte o punem peste crema din cratita,punem un platou deasupra cratitei si cu o miscare ferma intoarcem cratita.
Punem al doilea blat , punem glazura si ornam cu frisca.
1
In primele 15 minute nu deschide usa cuptorului. Cratita in care caramelizam zaharul trebuie sa aiba aceeasi dimensiune cu forma de tort.
2
dupa ce stingem focul lasam usa cuptoruli intredeschisa pentru a se raci crema usor.
Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.
citeste mai mult