Tort cu crema caramel si ciocolata

de Criss in Torturi, 5 Apr 2012 | 6086 vizualizari

 

Dupa "mamaliga" de ieri, va prezit azi o reteta adevarata. :) Si absolut delicioasa, o combinatie irezistibila. Chiar daca e doar un tort in miniatura, facut la repezeala.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • -4 oua
  • -6 linguri zahar
  • -2 linguri ulei
  • -1 lingura apa
  • -5 linguri faina
  • -2 linguri cacao
  • -1 praf de copt
  • Sirop:
  • -100 ml apa
  • -2 linguri zahar
  • -esenta de rom
  • Ganache de ciocolata:
  • -250 ml frisca
  • -100 g ciocolata amaruie
  • -visine din visinata
  • Crema caramel:
  • -150 ml frisca
  • -150 g dulce de leche
  • -80 g nuci prajite
  • Bordura de ciocolata:
  • -150 g ciocolata amaruie
  • -50 g ciocolata alba
  • -50 g ciocolata pentru inimioare
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema caramel si ciocolata:

Galbenusurile se freaca cu zahar, vanilie, apa si ulei pana devin albe si spumoase. Se adauga faina amestecata cu cacao si praf de copt si in final, cu lingura amestecand de sus in jos se adauga albusurile batute spuma tare. Se coace blatul pana trece testul cu scobitoarea. Dupa ce s-a racit, se taie in 3 foi (pe cat se poate egale :) ). Se insiropeaza fiecare foaie.

Ganache de ciocolata: Se topeste ciocolata in frisca, se lasa la frigider minim 2 ore dupa care se bate cu mixerul. Se adauga visine din visinata.

Crema caramel: Se bate frisca, se adauga dulce de leche si se bate pana devine o crema fina si spumoasa. Se adauga nuci prajite.

Peste prima foaie se pune jumatate din crema ganache de ciocolata amestecata cu visine din visinata. Apoi a doua foaie, crema caramel, a treia foaie si restul de ganache.

Se imbraca tortul in bordura de ciocolata, deasupra se presara aschii de ciocolata si se infig din loc in loc inimioare de ciocolata.

 

RETETA IN IMAGINI

Tort cu crema caramel si ciocolata-0
Tort cu crema caramel si ciocolata-1
Tort cu crema caramel si ciocolata-2
Tort cu crema caramel si ciocolata-3
Tort cu crema caramel si ciocolata-4
Tort cu crema caramel si ciocolata-5
Tort cu crema caramel si ciocolata-6
Tort cu crema caramel si ciocolata-7
Tort cu crema caramel si ciocolata-8

COMENTARII (28)

Criss

Criss 1

06.04.2012, 10:32

Simona, tortul nu a fost mai mare de 1 kg. Poate 1,2 kg. L-am montat pe o farfurie intinsa obisnuita. Cred ca se vede si in poza cu sectiunea. Deci avea un diametru mai mic decat o farfurie.

DinDragostePentruGatit

DinDragostePentruGatit 1

25.11.2012, 18:10

Suuper! Chiar ma uitam dupa un tortulet micut pentru dragul meu drag .

Zambareata

Zambareata 1

10.07.2013, 09:57

oooo,tortul asta a fost postat chiar de ziua mea o fi vreun semn? poate il fac la anul de ziua mea e chiar pe placul meu,deci e buuuuun

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!