Tort cu crema de alune

de Lau in Dulciuri, 22 Ian 2016 | 5711 vizualizari

 

,,Nici o zi fara ciocolata"

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 3 linguri ulie
  • 1/2 praf de copt
  • esenta de vanilie
  • Crema de alune
  • 150 g zahar
  • 50 g unut
  • 300 ml frisca
  • 200 g alune
  • Crema de ciocolata
  • 300 ml frisca
  • 200 g ciocolata
  • 50 g unt
  • Decor
  • crema de ciocolata
  • alune
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de alune:

Blat:

Mixam albusurile cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, adaugam zaharul si mixam pana devine o spuma lucioasa si densa.

Adaugam galbenusurile mixand bine dupa fiecare.adaugam esenta uleiul, amestecam cu o paleta pana ce se omogenizeaza, adaugam faina cernuta cu praful de copt, amestecam bine.

Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incalzit pana trece testul cu scobitoarea.

Lasam sa se raceasca bien dupa care il taiem felii (eu am folosit o tava de 20 cm diametru).

Crema de alune:

Intr-o cratita adaugam zaharul, se pune pe foc si cand se topeste (capata culoarea aurie) adaugam untul si 100 ml frisca, amestecam si punem pe foc inca 5 min(pana ce se dizolva complet.

Adaugam alunele, amestecam si lasam sa se raceasca (eu le-am maruntit un pic alunele cu ajutorul blender-ului).

Restul de frisca se mixeaza dupa care adaugam sosul caramel, amestecam bine pana ce se omogenizeaza.

Crema de ciocolata:

Intr-o cratita adaugam ciocolata rupta bucatele,untul si 100 ml frisca, punem pe foc amestecand continuu pana ce se dizolva avnd grija sa nu fiarba frisca.

Lasam sa se raceasca bine dupa care mixam pana ce isi dubleaza volumul, adaugam restul de frisca mixata si amestecam pana ce se omogenizeaza.

Ansamblare-adaugam prima foaie de blat-insiropam-crema de ciocolata-a 2 foaie de blat-crema de alune-reptam pana terminam foile.

Imbracam tortul cu crema de ciocolata si dam la frigider 1 ora.

Decoram cu sos caramel si alune.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de alune" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura duet cu fructe