Tort cu crema de banane si mousse de ciocolata

de LUK in Torturi, 14 Feb 2011 | 9414 vizualizari

 

Din toata inima pentru sotul meu pe care il iubesc foaaaaarte mult!..

 

INGREDIENTE

  • Pentru blatul de ciocolata:
  • 5 oua
  • 40 gr ciocolata
  • o lingura de lapte
  • 80gr zahar
  • 80gr faina
  • 2 linguri de cacao
  • Blatul de cacao:
  • 5 oua
  • 70gr zahar
  • 60gr faina
  • 5 gr cacao
  • Crema de banane:
  • 250gr mascarpone
  • o lingurita de suc de lamaie
  • 350gr banane(cantitate dupa ce le am decojit!)
  • 30gr zahar pudra
  • 100ml frisca lichida
  • 5 gr gelatina
  • Pentru mousse de ciocolata:
  • 250ml frisca lichida
  • 250gr ciocolata cu lapte
  • 5gr de gelatina
  • Pentru glazura de ciocolata:
  • 50ml frisca lichida
  • 100gr ciocolata cu lapte
  • Pentru decor:
  • 100ml frisca lichida
  • 20gr zahar pudra
  • pt sirop:
  • 50ml apa
  • o lingura de zahar
  • 5ml esenta de migdale
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de banane si mousse de ciocolata:

Pentru blatul de ciocolata:

Separam albusele de galbenusuri.Punem ciocolata rupta bucatele la topit impreuna cu o lingura de lapte.Dupa ce s-a topit(fara sa fiarba) o racim si o amestecam cu galbenusurile.Amestecam faina cu cacao.Batem albusurile spuma tare .Dupa ce s-au intarit adaugam treptat zaharul si mixam in continuare.Cand este incorporat zaharul si spuma tare incorporam pe rand faian amestecata cu cacao si galbenusurile..alternativ..amestecand usor.Nu va iesi un blat pufos dar va fi destul de gros.Punem in tava de copt hartie pentru copt si turnam compozitia.Coacem in cuptorul preincalzit,la foc mediu 145 de grade 30 min(incercam cu scobitoarea..dac nu se lipeste aluatul cand intepam blatul inseamna ca e facut)..Dupa ce s-a copt lasam deoparte sa se raceasca.

Blatul 2:

Separam albusurile de galbenusuri.Amestecam faina cu cacao. Mixam f bine albusurile iar cand sunt tari punem rand pe rand zaharul mixand f bine. Incorporam usor faina si galbenusurile amestecand de jos in sus cu o lingura de lemn. Coacem la fel ca primul blat. Blatul 2 il taiem in 2.

Preparam siropul: punem apa pe foc impreuna cu zaharul.Cand s-a topit zaharul punem esenta de migdale si oprim focul.

Facem prima data moussul de ciocolata.Rupem ciocolata bucatele si o topim impreuna cu frisca,fara sa fiarba.Luam de pe foc si lasam sa se raceasca.Punem gelatina la hidratat in apa rece timp de 5 min.Apoi o strecuram si o turnam peste ciocolata topita amestecand bine.Dam crema la frigider sa se raceasca.Mixam frisca foarte bine pana se intareste.Amestecam cu crema de ciocolata racita.

Asezam primul blat(din blatul 2).Stropim cu sirop.Punem crema de ciocolata.Punem al doilea blat(cel cu ciocolata) insiropam.

Preparam crema de banane.Punem gelatina la hidratat la fel ca la mousse.Zdrobim bananele cu furculita si le stropim cu zeama de lamaie(pentru a nu se innegri).Mixam cu mascarpone si zahar.Batem f bine frisca si o amestecam apoi cu crema .Strecuram gelatina si o incorporam in crema.Mixam f bine.Punem crema peste blatul 2.

Preparam glazura.Topim ciocolata impreuna cu frisca lichida.

Insiropam ultimul blat(de cacao) pe partea unde il punem peste crema.Turnam deasupra blatului glazura calduta si intindem uniform.Punem un inel de tort in jurul tortului,acoperim cu o folie de aluminiu si lasam la rece 3 ore..

Pentru decor am mixat foarte bine frisca lichida pana cand s-a intarit apoi am adaugat zaharul si am mai mixat putin..am intins putin din frisca pe margini...nu am vrut sa pun mai multa frisca deoarece mi-a placut cum s-a imbinat cu crema de ciocolata de pe lateralele tortului..restul decorului...se vede...e dupa dorinta fiecaruia..

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de banane si mousse de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

COMENTARII (51)

LUK 1

17.02.2011, 11:48

multumesc Deyu

ionix 1

18.02.2011, 09:32

Cred că mi-ar plăcea tare mult.

LUK 1

18.02.2011, 13:01

cu siguranta Ioni

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort "catelus"