Tort cu crema de branza

de Oana in Torturi, 3 Mai 2009 | 7794 vizualizari

 

Va place combinatia de branza, visine si ciocolata?? atunci va invit sa faceti un desert racoros si delicios! Asta a fost o pofta de-a mea de cand eram insarcinata :)

 

INGREDIENTE

  • un blat de tort (jumatate de cantitate)
  • o punga de visine congelate
  • 2-3 linguri de zahar
       Crema:
  • un pachet de branza de vaci
  • un pahar cu zahar pudra
       Glazura:
  • o ciocolata amaruie
  • un sfert de cana de frisca lichida
  • un sfert de pachet de unt
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de branza:

Blatul tortului este pandispanul cu suc de portocale, toate cantitatile fiind reduse la jumatate. Avem nevoie de o punga de visine congelate, pe care le lasam la dezghetat intr-o sita. Cand sunt moi punem 2-3 linguri de zahar peste ele si asteptam sa se stranga sucul de visine cu care vom insiropa blaturile. e bine sa incepem cu visinele, apoi sa facem blatul tortului.

Buuun. Cand blatul s-a racit, il taiem pe jumate si il insiropam cu sucul de la visine. Trebuia mai mult, dar nu m-am abtinut si am baut din el :))

Apoi facem crema. Batem cu mixerul branza si turnam putin cate putin din zahar, pana devine cremoasa. Scurgem bine de tot visinele si le amestecam cu crema de branza. Mai pastram doar cateva pentru decor.

Acum e simplu: punem crema intre cele doua blaturi, mai luam o gurita de suc de visine si ne apucam de glazura. Intre timp punem tortul putin la rece.

Punem intr-un vas frisca si o incalzim putin, apoi adaugam ciocolata cubulete si amestecam pana se topeste, fara a fierbe compozitia. Lasam putin la rece si apoi punem untul. Amestecam pana se topeste si el si batem putin cu mixerul.  Dupa ce s-a mai racit putin o putem pune peste tortulet, il decoram cu visinele oprite si il lasam o ora la rece.

Prima felie e a mea!

 

RETETA IN IMAGINI

Tort cu crema de branza-0
Tort cu crema de branza-1
Tort cu crema de branza-2
Tort cu crema de branza-3

COMENTARII (2)

rivka

rivka 1

18.09.2009, 20:18

Arata bine cred ca e si foarte foarte bun!
Imi plac prajiturile astea, si eu fac des asa cu crema facuta din budinca , sa stii ca il fac si eu Oana!
asa cu branza, cred ca e foarte foarte bun!

Oana

Oana 1

19.09.2009, 16:16

Rivka, e excelent! Tortuletul asta a fost facut pe moment, inventat Eram insarcinata si nu mai puteam dupa combinatie de visine, branza de vaci si ciocolata Sa-mi spui cum ti-a iesit!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!