Tort cu crema de branza

de claudiaO in Torturi, 21 Feb 2014 | 1674 vizualizari

 

Prima aniversare din viata piticului meu , acum 2 ani ....primul tort facut special pentru el - nu se putea ca momentul sa nu fie marcat !

 

INGREDIENTE

  • Blat de rulada:
  • 5 oua,
  • 5 linguri de zahar,
  • 5 linguri de ulei,
  • 5 linguri de faina,
  • esenta de vanilie si coaja de lamaie,
  • 1 praf de copt
  • Crema:
  • 500 gr branza de vaci Dr. Oetker,
  • 200 gr unt moale,
  • 200 gr zahar cu aroma de vanilie,
  • 200 gr frisca batuta ,
  • coaja de lamaie
  • Decor:
  • ciocolata topita si fulgi de cocos
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de branza:

Frecam galbenusurile cu uleiul si amestecam usor cu albusul batut spuma impreuna cu zaharul. Adaugam faina amestecata cu praful de copt si mirodeniile. Dam la cuptor in tava tapetata cu hatie de copt - 30x40cm, pt cca. 20-30 minute, in functie de cuptor.

Pentru crema,frecam untul spuma cu zaharul, apoi amestecam cu branza si coaja de lamaie. La final adaugam si frisca batuta ca sa impufoseze totul.

Foaia de rulada se taie in 3 fasii egale si se pune crema. Avem grija sa oprim putina crema ca sa imbracam tortul. Rulam prima fasie si o asezam in picioare pe platou, apoi continuam melcul cu celelalte 2 foi.

Imbracam  tortul in crema alba si punem niste moate din loc in loc. Asezam ornamentul din ciocolata - facut dinainte pe hartie de copt - cu ajutorul unui pos- si presaram peste tot un praf de fulgi de cocos.

Pofta buna :)

 

COMENTARII (9)

Rocsi 1

21.02.2014, 20:31

La multi ani micutului tau

MotanLaOale 1

21.02.2014, 20:50

claudiaO 1

24.02.2014, 09:54

multumim

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L