Tort cu crema de branza, capsuni si banane

de mirela0911 in Torturi, 13 Iun 2013 | 5277 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pt. blat:
  • 6 oua
  • un praf de sare
  • 6 lg zahar
  • 6 lg faina
  • 2 lg apa
  • 4 lg ulei
  • 1 plic praf de copt
  • Pt. crema:
  • 300g branza de vaci
  • 6 lg zahar (sau dupa gust)
  • 300g capsuni
  • 4 lg zahar
  • 1 banana
  • 200ml frisca
  • Pt.ornat:
  • frisca batuta
  • capsuni pt decor
  • ciocolata
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de branza, capsuni si banane:

Blatul: Se bat albusurile bine cu un praf de sare. Se adauga pe rand zaharul, apa si uleiul si se mixeaza in continuare pana obtinem o spuma tare. Galbenusurile se adauga cate unul amestecand usor dupa fiecare iar apoi faina amestecata cu praful de copt. Se toarna blatul intr-o tava rotunda cu diametrul de 25 cm, tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pt cca 30-35 minute (se face testul cu scobitoarea). Se lasa la racit dupa care se taie in doua pe orizontala.

Crema: Capsunii se spala bine, se curata de codite si se pun intr-o craticioara la foc impreuna cu zaharul. Se lasa sa fiarba cateva minutele dupa care se pun intr-o strecuratoare sa se scurga de zeama lasata.

Branza se amesteca bine cu zaharul apoi se adauga capsunii dupa ce s-au racit si o banana taiata felii. Se amesteca cu grija apoi se adauga si frisca batuta si se amesteca sa se omogenizeze.

Cu siropul ramas de la capsuni se insiropeaza blatul (eventual se mai adauga putina apa si zahar daca nu e suficient). Se umple cu crema de branza apoi se orneaza cu frisca, capsuni si ciocolata topita dupa imaginatie.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se pot folosi si alte fructe.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de branza, capsuni si banane" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

Reteta de Chupe de camarones- supa peruana de creveti, reteta nr.46 din Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Reteta de prajitura de post cu foi si crema de budinca cu fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu rulada