Tort cu crema de branza si capsuni

de diana_k in Torturi, 25 Feb 2014 | 4965 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pentru blat:
  • 7 oua
  • 150 g zahar
  • 200 g faina
  • 10g praf de copt
  • 7 linguri ulei
  • 7 linguri lapte
  • pentru crema de branza:
  • 500 g branza dulce bine scursa
  • 250 ml frisca lichida
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 2-3 linguri zahar pudra
  • 10 g zahar vanilat
  • pentru sirop:
  • 200 ml apa
  • 4-5 linguri de zahar
  • 1 esenta de vanilie
  • in plus:
  • 500 g capsuni
  • 20 g gelatina rosie-tort gelee
  • 400 ml apa
  • 4 linguri zahar
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de branza si capsuni:

blatul:  Abusurile se separa de galbenusuri si se mixeaza bine cu zaharul. Cand s-a formato spuma densa, ce nu curge de pe paletele mixerului se adauga galbenusurile, se mai mixeaza putin apoi se adauga uleiul si laptele. La final se incorporeaza faina cernuta si praful de copt. Se amesteca compozitia usor cu o lingura si se toarna in tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Se coace blatul pana se desprinde de pe marginile tavii si trece testul cu scobitoarea: se inteapa mijlocul blatului, cu o scobitoarea si daca iese curata inseamna ca baltul este copt, daca ramane compozitie pe ea, blatul mai trebuie lasat la cuptor. Se lasa la racit si se taie in trei felii.

crema: Frisca se bate cu mixerul. Branza se mixeaza cu blenderul vertical impreuna cu putina frisca lichida pana devine o crema spumoasa fara cocoloase. Se adauga frisca,zaharul pudra, zaharul vanilat, sucul de lamaie si cateva bucatele de capsuni. Eu am adaugat si putin suc lasat de fructe pentru ca era prea densa crema.

sirop:Se fierbe apa cu zaharul pana se topeste si obtinem un sirop gros, se lasa la racit si se adauga esenta de vanilie. Se insiropeaza blatul cu siropul rece. Se umple blatul de tort insiropat cu crema si se da la rece pentru o ora.

Capsunile se pun la scurs, apoi se aranjeaza pe tort. Peste sucul lasat de capsuni se toarna apa pana obtinem 400ml lichid. In acest suc se dizolva gelatina si zaharul si se pune pe foc mic pana da sa fiarba, se da deoparte si se turnam putin cate putin peste tort.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort cu crema de branza si capsuni 300316
retete culinare - Tort cu crema de branza si capsuni 300317
retete culinare - Tort cu crema de branza si capsuni 300318
retete culinare - Tort cu crema de branza si capsuni 300319
retete culinare - Tort cu crema de branza si capsuni 300320
retete culinare - Tort cu crema de branza si capsuni 300321

COMENTARII (20)

Teo 1

25.02.2014, 21:34

E tare elegant,are ''rochie''rosie!

laura_n 1

26.02.2014, 20:05

yuuum! yuuum!

kukibella 1

04.06.2014, 21:35

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D