Tort cu crema de branza si jeleu de zmeura

de Xandrinne in Torturi, 29 Aug 2013 | 7998 vizualizari

 

O reteta pregatita pentru Diana si provocarea lunii august Dulce Romanie.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua,
  • 120 g zahar,
  • 100 g faina,
  • 20 g cacao,
  • esenta de vanilie, un praf de sare.
  • Crema:
  • 1 cutie (150 g) crema de branza, "Ceva Fin Cremos cu smantana",
  • 4-5 linguri zahar,
  • 200 ml frisca
  • 1 plic gelatina,
  • 100 g zmeura
  • Jeleu:
  • 200 g zmeura,
  • 4 linguri zahar
Portii: 16
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de branza si jeleu de zmeura:

Pentru blat mixam bine ouale cu zaharul, esenta de vanilie si un praf de sare, cca 20 de minute. Incorporam usor, in trei transe, faina cernuta impreuna cu cacaua, amestecand cu o lingura de lemn, de jos in sus. Turnam compozitia intr-o forma de tort detasabila, tapetata cu hartie de copt si coacem blatul la 180 de grade, in cuptorul preincalzit, cca 30 de minute, sau pana trece testul scobitorii.

Lasam blatul la racit pe un gratar pentru prajituri. Cand s-a racit il asezam pe un platou, asezam in jurul lui inelul formei detasabile in care am copt blatul; daca doriti il puteti insiropa, eu asa am facut. Am folosit putina zeama de compot.

Hidratam gelatina, 10 minute, in apa rece (punem apa peste gelatina cat s-o acopere), dupa care o topim pe bain marie si o lasam la racit doua minute. Amestecam crema de branza cu zaharul, mixam frisca; incorporam gelatina in crema de branza si apoi frisca, amestecam cu grija. Incorporam, tot cu grija, zmeura. Turnam crema peste blat, nivelam usor, presaram deasupra niste zmeura si dam la rece, cca 3 ore.

Fierbem 200 g zmeura cu 4 linguri de zahar. Dam cateva clocote, cat sa se inchege putin siropul format. Punem zmeura intr-o sita si separam pulpa si sucul de samburei; turnam jeleul racorit peste tort si mai dam putin la rece. Dupa cum se vede jeleul nu s-a intarit ca cel cumparat din comert, dar, in cazul meu, tocmai asta era ideea :)

 

RETETA IN IMAGINI

Tort cu crema de branza si jeleu de zmeura-0
Tort cu crema de branza si jeleu de zmeura-1
Tort cu crema de branza si jeleu de zmeura-2
Tort cu crema de branza si jeleu de zmeura-3
Tort cu crema de branza si jeleu de zmeura-4
Tort cu crema de branza si jeleu de zmeura-5

COMENTARII (46)

LidiaChivu

LidiaChivu 1

18.03.2014, 21:51

frumos si delicios!

ela

ela 1

18.03.2014, 23:24

la multi ani!!!!

Deea1810

Deea1810 1

18.10.2016, 01:18

este foarte bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!