Tort cu crema de branza si jeleu de zmeura

de Xandrinne in Torturi, 29 Aug 2013 | 12331 vizualizari

 

O reteta pregatita pentru Diana si provocarea lunii august Dulce Romanie.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua,
  • 120 g zahar,
  • 100 g faina,
  • 20 g cacao,
  • esenta de vanilie, un praf de sare.
  • Crema:
  • 1 cutie (150 g) crema de branza, "Ceva Fin Cremos cu smantana",
  • 4-5 linguri zahar,
  • 200 ml frisca
  • 1 plic gelatina,
  • 100 g zmeura
  • Jeleu:
  • 200 g zmeura,
  • 4 linguri zahar
Portii: 16
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de branza si jeleu de zmeura:

Pentru blat mixam bine ouale cu zaharul, esenta de vanilie si un praf de sare, cca 20 de minute. Incorporam usor, in trei transe, faina cernuta impreuna cu cacaua, amestecand cu o lingura de lemn, de jos in sus. Turnam compozitia intr-o forma de tort detasabila, tapetata cu hartie de copt si coacem blatul la 180 de grade, in cuptorul preincalzit, cca 30 de minute, sau pana trece testul scobitorii.

Lasam blatul la racit pe un gratar pentru prajituri. Cand s-a racit il asezam pe un platou, asezam in jurul lui inelul formei detasabile in care am copt blatul; daca doriti il puteti insiropa, eu asa am facut. Am folosit putina zeama de compot.

Hidratam gelatina, 10 minute, in apa rece (punem apa peste gelatina cat s-o acopere), dupa care o topim pe bain marie si o lasam la racit doua minute. Amestecam crema de branza cu zaharul, mixam frisca; incorporam gelatina in crema de branza si apoi frisca, amestecam cu grija. Incorporam, tot cu grija, zmeura. Turnam crema peste blat, nivelam usor, presaram deasupra niste zmeura si dam la rece, cca 3 ore.

Fierbem 200 g zmeura cu 4 linguri de zahar. Dam cateva clocote, cat sa se inchege putin siropul format. Punem zmeura intr-o sita si separam pulpa si sucul de samburei; turnam jeleul racorit peste tort si mai dam putin la rece. Dupa cum se vede jeleul nu s-a intarit ca cel cumparat din comert, dar, in cazul meu, tocmai asta era ideea :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de branza si jeleu de zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (46)

LidiaChivu 1

18.03.2014, 21:51

frumos si delicios!

ela 1

18.03.2014, 23:24

la multi ani!!!!

Deea1810 1

18.10.2016, 01:18

este foarte bun

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Garfield