Tort cu crema de branza si piersici

de Xandrinne in Torturi, 1 Iun 2015 | 6127 vizualizari

 

Desi e facut cu ceva timp in urma, postez astazi reteta acestui tort, asa, ca de 1 iunie :)

 

INGREDIENTE

  • un blat de tort, cumparat sau facut,
  • o conserva de compot de piersici Sun Food,
  • 400 g crema de branza Goldessa, de la Lidl,
  • 400 ml frisca lichida Pilos, tot de la Lidl (sunt incantata de frisca asta, imi iese fara emotii),
  • 1 plic gelatina,
  • 150 g zahar (sau cat vreti de dulce sa fie tortul).
Portii: 16
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de branza si piersici:

Eu am facut un blat din 6 oua, 180 g zahar, 160 g faina, 20 g cacao. Ouale le-am mixat bine, cca 20 de minute, impreuna cu zaharul, un praf de sare si niste esenta de vanilie, pana si-au marit volumul si s-au albit. In spuma de ou am adaugat faina cernuta impreuna cu cacaua, in trei transe, si am amestecat usor cu o lingura de lemn, de jos in sus. Am turnat compozitia intr-o forma de copt detasabila si am copt blatul, la 180 de grade, in cuptorul preincalzit, timp de 30 de minute (faceti testul scobitorii, pentru a va asigura ca e totul in ordine).

Am lasat blatul la racorit, pe un gratar pentru prajituri. Rece, l-am taiat in trei felii.

Pentru insiropat am folosit zeama de compot.

Separat am mixat crema de branza cu zaharul. Am incorporat si gelatina, hidratata, in prealabil, in apa rece, cat s-o acopere, apoi tinuta la bain marie pana s-a lichefiat. Am batut bine frisca si am adaugat-o, usor, in crema de branza. 

!! Am pus deoparte putina frisca, pentru ornat. La mine frisca ramasa fu galbena, m-am jucat nitel cu niste colorant. Puteti sari peste acest pas.

 Am trecut la montarea tortului: am asezat o felie de blat pe un platou si am asezat in jurul ei inelul formei de copt detasabile. Am insiropat, am presarat bucati de piersica din compot, din loc in loc, am pus deasupra 1/2 din crema de branza. Am asezat a doua felie de blat si am repetat pasii descrisi anterior.

Am acoperit tortul cu a treia felie de blat, pensulata cu zeama de compot.

Am dat tortul la rece, pentru cateva ore, dupa care am inlaturat inelul formei detasabile. L-am imbracat in frisca ramasa.

Am ornat tortul cu ciocolata topita, cu piersici si cu zmeura.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de branza si piersici" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu ananas