Tort cu cremă de brânză și portocale

de georgiaskitchen in Torturi, 10 Mar 2014 | 5458 vizualizari

 

Pentru că azi e luni și mie una mi se pare că e cea mai grea zi din săptămână, m-am gândit să îndulcesc situația cu un tort...:)))

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 ouă
  • 3 linguri făină
  • 3 linguri cacao
  • 6 linguri zahăr
  • Crema:
  • 350 g cremă de brânză 10% grăsime
  • 350 g iaurt grecesc
  • 6 linguri zahăr pudră
  • 5 g gelatină
  • 2 portocale
  • esență de rom
  • Pentru însiropat
  • cafea
  • Pentru decor:
  • 200 ml frișcă
  • căpșuni
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu cremă de brânză și portocale:

Începeți prin a pregăti blatul astfel: separați ouăle, bateți albușurile separat cu zahărul, apoi adăugați gălbenușurile pe rând mixând bine după fiecare. Făina și cacao le cerneți împreună și le puneți peste ouă amestecând cu o lingură de jos în sus. 

Turnați compoziția într-o formă de tort (24 cm) și o dați în cuptorul preîncălzit la foc mediu pentru 30-35 de minute.

După ce s-a copt îl scoateți din formă și îl lăsați la răcit.

Acum e timpul sa faceți crema. Puneți gelatina la înmuiat într-un pahar cu trei linguri de apă. Sincer eu am folosit-o pentru că nu știam dacă îmi va ieși crema fără ea.  Într-un vas adăugați brânza cu zahărul pudră și mixați până acesta se topește. Cu o lingură adăugați și iaurtul și amestecați ușor până la omogenizare. Gelatina o dizolvați la bain-marie, o lăsați un minut să se răcorească apoi o turnați peste cremă, și cum bine v-ați dat seama...:) iar amestecați. Portocalele le curățați, le tăiați și le puneți peste crema de brânză, împreună cu esența.

Blatul răcit îl tăiați în două. Însiropați partea de jos cu cafea îndulcită în care adăugați puțin rom sau esență de rom și îl puneți în forma de tort. Turnați crema și puneți deasupra cealaltă jumătate de blat la fel de însiropată ca și prima...:)

Îl puneți în frigider pentru 3-4 ore sau peste noapte, îl scoateți din formă și il îmbrăcați într-o păturică de frișcă. Îl ornați cu căpșuni cum am facut eu, sau după bunul plac.

 

S-aveți poftă și tot ce v-ați propus să realizați săptămâna asta să vi se îndeplinească!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu cremă de brânză și portocale" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu piersici