Tort cu crema de cacao

de Rocsi in Dulciuri, 4 Mai 2010 | 6022 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pentru blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri apa fierbinte
  • 12 linguri zahar
  • 12-13 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • 1 esenta vanilie
  • coaja de lamaie
  • crema:
  • 4 galbenusuri
  • 4 linguri zahar pudra
  • 1 pachet unt
  • 2 linguri cacao
  • 1 esenta rom
  • 1 lingura lichior de ciocolata
  • frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de cacao:

blatul:

albusurile se bat spuma.peste spuma de albusuri se pun 6 linguri de apa fierbinte,api zaharul treptat si se bate in continuare pana albusurile nu mai curg din lighean.

peste spuma de albusuri se pun galbenusurile rand pe rand si se mixeaza,apoi praful de copt stins cu putina zeama de lamaie,esenta de vanilie,coaja de lamaie si la urma faina treptat.

se ia o tava rotunda de tort,se tapeteaza cu putina margarina,se pune hartie de copt,se toarna compozitia si se da in cuptorul incins pana ce blatul este copt.(se face testul cu scobitoarea).

cand e gata se scoate si se lasa la racit.

intre timp preparam crema:

galbenusurile se freaca spuma cu zaharul pe baie de aburi pana ce acestea se ingroasa.

separat untul se mixeaza pana devine o pasta.

cand crema de galbenusuri este putin calduta ,se adauga untul spuma si se amesteca pana crema se raceste de tot.

la urma se adauga lichiorul de ciocolata,esenta de rom si cacaoa.

blatul se taie in trei si incepe sa se monteze.

un rand de blat,crema,blat ,crema,blat si crema pe deasupra.(blatul il insiropati putin....faceti un sirop din apa,zahar,1 esenta rom).

pe laterale se pune frisca si se orneaza dupa bunul plac.

 

 

RETETA IN IMAGINI

Tort cu crema de cacao-0
Tort cu crema de cacao-1

COMENTARII (18)

Dana Cristea - pusikmea 1

06.05.2010, 08:21

epurasha2bb 1

06.05.2010, 19:45

mmm, tare as gusta o bucatica si separat si un castron numai cu crema aia delicioasa si aromata! cred ca mirosea demetial!

babi5 1

15.12.2014, 07:10

T

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04