Tort cu crema de capsuni

de gaby_gabytza in Torturi, 24 Mar 2013 | 3802 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat alb
  • 3 oua
  • 100 g zahar
  • 120 g faina
  • esenta vanilie
  • 1/2 praf de copt
  • Blat maro
  • 3 oua
  • 100 g zahar
  • 100 g faina
  • 2 linguri cacao
  • esenta rom
  • 1/2 praf de copt
  • Crema de capsuni
  • 200 ml frisca
  • 200 g capsuni
  • 100 g crema de branza
  • Decor
  • 1 ciocolata amaruie
  • 100 g frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de capsuni:

Blatul alb - Mixam ouale cu praful de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul si mixam pana se topeste zaharul. Faina o amestecam cu 1/2 praf de copt. Adaugam peste compozitia de ou si vanilie si omogenizam cu o lingura. Turnam compozitia in tava si dam la cuptor pana trece testul cu scobitoarea

Blatul maro-Il facem la fel ca blatul alb numai ca amestecam faina cu cacaoa si 1/2 praf de copt. Lasam sa se raceasca

Crema- mixam frisca bine (daca vrem mai dulce putem adauga zahar). Capsunile (am avut la congelator) le pasam si le adaugam peste frisca. Adaugam crema de branza si omogenizam.

Asamblare (m-am inspirat de la Dia) Pregatim o tava de cozonac tapetata cu folie de aluminiu. Din blatul alb taiem 2 feli pentru fund si pentru capac taiem felii mai late. Din blatul maro taiem felii pentru partile laterale. Asezam in tava feliile albe pe fundul tavii si pe lateral feliile maro si adaugam 1/2 crema si fasii de blat maro. Adaugam restul de crema si deasupra capacul din felii albe. Dam la rece 2 ore.

Dupa care am rasturnat pe un platou. Am uns cu frisca si deasupra am pus ciocolata topita. Dam iar la frigider 30 minute

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de capsuni" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort de iaurt si capsuni