Tort cu crema de capsuni

de gaby_gabytza in Torturi, 24 Mar 2013 | 1768 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat alb
  • 3 oua
  • 100 g zahar
  • 120 g faina
  • esenta vanilie
  • 1/2 praf de copt
  • Blat maro
  • 3 oua
  • 100 g zahar
  • 100 g faina
  • 2 linguri cacao
  • esenta rom
  • 1/2 praf de copt
  • Crema de capsuni
  • 200 ml frisca
  • 200 g capsuni
  • 100 g crema de branza
  • Decor
  • 1 ciocolata amaruie
  • 100 g frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de capsuni:

Blatul alb - Mixam ouale cu praful de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul si mixam pana se topeste zaharul. Faina o amestecam cu 1/2 praf de copt. Adaugam peste compozitia de ou si vanilie si omogenizam cu o lingura. Turnam compozitia in tava si dam la cuptor pana trece testul cu scobitoarea

Blatul maro-Il facem la fel ca blatul alb numai ca amestecam faina cu cacaoa si 1/2 praf de copt. Lasam sa se raceasca

Crema- mixam frisca bine (daca vrem mai dulce putem adauga zahar). Capsunile (am avut la congelator) le pasam si le adaugam peste frisca. Adaugam crema de branza si omogenizam.

Asamblare (m-am inspirat de la Dia) Pregatim o tava de cozonac tapetata cu folie de aluminiu. Din blatul alb taiem 2 feli pentru fund si pentru capac taiem felii mai late. Din blatul maro taiem felii pentru partile laterale. Asezam in tava feliile albe pe fundul tavii si pe lateral feliile maro si adaugam 1/2 crema si fasii de blat maro. Adaugam restul de crema si deasupra capacul din felii albe. Dam la rece 2 ore.

Dupa care am rasturnat pe un platou. Am uns cu frisca si deasupra am pus ciocolata topita. Dam iar la frigider 30 minute

 

 

RETETA IN IMAGINI

Tort cu crema de capsuni-0
Tort cu crema de capsuni-1

COMENTARII (25)

ianculubita

ianculubita 1

25.03.2013, 11:52

ce frumos arata!!!

Rocsi

Rocsi 1

25.03.2013, 19:46

O feliuta tot iau!

Emacristina

Emacristina 1

27.06.2013, 21:53

superbbb

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!