Tort cu crema de cicolata si nuci caramelizate

de Teo in Torturi, 14 Mar 2014 | 4646 vizualizari

 

Nu puteam sa primesc urarile de "La multi ani!" fara un tort de ciocolata! :)

 

INGREDIENTE

Blat

  • 12 oua
  • 24 linguri zahar
  • 12 linguri ulei
  • 20 linguri de faina
  • 4 linguri cacao
  • esenta de rom
  • 1 praf de sare

Sirop

  • 200 g zahar caramelizat
  • 400 ml apa
  • esenta de rom

Crema

  • 400 g ciocolata de menaj
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 200 ml frisca
  • 250 g mascarpone
  • 100 g margarina
  • 250 g nuci caramelizate
Portii: 30
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de cicolata si nuci caramelizate:

Blatul. Separam albusurile de galbenusuri, batem bezeaua cu zaharul; frecam galbenusurile cu uleiul si amestecam cu albusurile. Adaugam faina, cacaua bine cernute, romul, amestecam bine si turnam compozitia in tava de 22/30 cm.

Coacem 35 de minute. Dupa racire se taie blatul in 2 pe orizontala si insiropam bine.

Crema. Topim pe baie de aburi ciocolata cu margarina si frisca, dupa ce s-a racit un pic amestecam cu crema mascarpone si cu nucile caramelizate si sfaramate. Asezam jumatate de crema intre cele doua foi, apoi imbracam si tortul cu restul de crema. Daca cumva se intareste ciocolata o mai punem putin pe baie de aburi.

Ornam cu frisca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de cicolata si nuci caramelizate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Rocsi 1

15.03.2014, 10:29

Mmm delicios si asta cu ciocolata

MotanLaOale 1

15.03.2014, 10:48

bun bun

Teo 1

16.03.2014, 20:51

Va multumesc fetelor,cred ca a gustat toata lumea,nu?

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu nuci, migdale si crema cu ness ( Reteta cu nr.900 )