Tort cu crema de cicolata si nuci caramelizate

de Teo in Torturi, 14 Mar 2014 | 2431 vizualizari

 

Nu puteam sa primesc urarile de "La multi ani!" fara un tort de ciocolata! :)

 

INGREDIENTE

Blat

  • 12 oua
  • 24 linguri zahar
  • 12 linguri ulei
  • 20 linguri de faina
  • 4 linguri cacao
  • esenta de rom
  • 1 praf de sare

Sirop

  • 200 g zahar caramelizat
  • 400 ml apa
  • esenta de rom

Crema

  • 400 g ciocolata de menaj
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 200 ml frisca
  • 250 g mascarpone
  • 100 g margarina
  • 250 g nuci caramelizate
Portii: 30
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de cicolata si nuci caramelizate:

Blatul. Separam albusurile de galbenusuri, batem bezeaua cu zaharul; frecam galbenusurile cu uleiul si amestecam cu albusurile. Adaugam faina, cacaua bine cernute, romul, amestecam bine si turnam compozitia in tava de 22/30 cm.

Coacem 35 de minute. Dupa racire se taie blatul in 2 pe orizontala si insiropam bine.

Crema. Topim pe baie de aburi ciocolata cu margarina si frisca, dupa ce s-a racit un pic amestecam cu crema mascarpone si cu nucile caramelizate si sfaramate. Asezam jumatate de crema intre cele doua foi, apoi imbracam si tortul cu restul de crema. Daca cumva se intareste ciocolata o mai punem putin pe baie de aburi.

Ornam cu frisca.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort cu crema de cicolata si nuci caramelizate 303646
retete culinare - Tort cu crema de cicolata si nuci caramelizate 303647
retete culinare - Tort cu crema de cicolata si nuci caramelizate 303648
retete culinare - Tort cu crema de cicolata si nuci caramelizate 303649

COMENTARII (16)

Rocsi 1

15.03.2014, 10:29

Mmm delicios si asta cu ciocolata

MotanLaOale 1

15.03.2014, 10:48

bun bun

Teo 1

16.03.2014, 20:51

Va multumesc fetelor,cred ca a gustat toata lumea,nu?

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D