Tort cu crema de ciocolata

de sabiradu in Torturi, 2 Feb 2012 | 3276 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 8 oua
  • 8 linguri de faina
  • 8 linguri de zahar
  • 2 linguri de cacao
  • 1 praf de copt
  • 1 esenta rom
  • Sirop
  • 1 cana de zahar caramelizat,
  • 1 esenta de rom,
  • 1 cana si jumatate de apa
  • Crema
  • 1 plic crema din comert de ciocolata
  • 300 ml frisca lichida
  • 4 linguri de zahar pudra
  • 2 tablete de ciocolata
  • 1 esenta rom
  • Decor
  • pasta de zahar si frisca,
  • floricele din pasta de zahar pictate .
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de ciocolata:

Separam ouale,batem albusul spuma cu zaharul ,adaugam galbenusurile si amestecam usor. Cernem faina impreuna cu cacoa si praful de copt si le amestecam usor in oua.Coacem blatul intr-o tava unsa si tapetata cu hartie de copt.

Crema: Se bate frisca, se adauga ciocolata topita si apoi praful de crema. Taiem blatul in 3 felii.

Insiropam blatul 1 in tava in care l-am copt(imbracata in folie) punem jumatate din crema apoi al doilea blat ,restul de crema si al treilea blat. Dam la frigider pentru cca 2 ore apoi aranjam tortul .

Il rasturnam pe un platou, acoperim tortul cu pasta de zahar apoi marginea o acoperim cu frisca.Adaugam floricelele buchetel si apoi felicitarea pentru sarbatorita .

 

TIPS-URI

1

Blatul nu trebuie sa fie foarte foarte insiropat ,

2

peste blat putem pune putin amidon

3

pasta trebuie sa fie de 0.5 cm ca sa nu se inmoaie de la umezeala.

RETETA IN IMAGINI

Tort cu crema de ciocolata-0
Tort cu crema de ciocolata-1

COMENTARII (21)

sabiradu 1

03.02.2012, 21:18

Of si eu ma gandesc tot la primavara ,am plimbat azi copii cu sania si ne-am bulgarit o gramada ,sa speram ca o sa vina,o chemam noi ,cu flori,torturi ceva.
Multumesc tutror ,sunteti super dragute.

Rux 1

03.02.2012, 21:27

Ce frumos e!!! La Multi Ani!

Bya Ralu 1

11.08.2012, 19:25

frumos

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04