Tort cu crema de ciocolata

de gaby_gabytza in Torturi, 8 Feb 2013 | 785 vizualizari

 

Azi fetita mea a facut 4 luni si asa am gasit o scuza buna: ca sa manance mamica ei ceva bun si pentru ea:)))))))))))))))
blatul inspirat de la bitza mersi

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 300 g faina
  • 3 linguri cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 40 ml ulei
  • 170 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 esenta de vanilie
  • 500 ml lapte
  • Crema
  • 500 ml lapte
  • 150 g zahar
  • 3 linguri cacao
  • 2 linguri amidon
  • 1 ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de ciocolata:

Blatul- Amestecam faina cu praful de copt. Adaugam zaharul, esenta, plicurile de zahar vanilat si laptele. Amestecam bine si lasam 10 minute sa se odihneasca. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu pana trece testul cu scobitoarea. Dam la rece 2-3 ore.

Crema-Amestecam cacao, amidonul si zaharul, treptat adaugam laptele si amestecam continuu. Punem pe foc pana se ingroasa, oprim focul si adaugam 1 ciocolata. Lasam la racit

Taiem blatul in doua foi si insiropam prima foaie (sirop eu am folosit compot), punem crema, adaugam a 2 a foaie, insiropam si ungem cu crema. Ornam cu visine din compot

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort cu crema de ciocolata 203050
retete culinare - Tort cu crema de ciocolata 203051
retete culinare - Tort cu crema de ciocolata 203052
retete culinare - Tort cu crema de ciocolata 203053
retete culinare - Tort cu crema de ciocolata 203054

COMENTARII (22)

gaby_gabytza 1

09.02.2013, 12:25

ms cris

Rocsi 1

09.02.2013, 18:34

La multi ani micutei!

mamaieelena 1

09.02.2013, 22:54

La multi ani printesei tale si tortul a fost grozav

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55