Tort cu crema de ciocolata alba

de Miha in Torturi, 2 Feb 2012 | 17311 vizualizari

 

Tortul cu care am sarbatorit (acu' vreo 2 luni :))) ) cei mai dulci 4 anisori...

Cam la toate aniversarile torturile pentru copii au fost "tematice". Acum a iesit cum a iesit din lipsa de inspiratie si pentru ca pui mic mi-a cerut mult prea mult decat pot eu face :))

"-Vreau tort cu Tom si Jerry"
-Nu stiu sa-i fac si plus de asta nu am culorile potrivite.
-Mami, ii faci albi si ne prefacem ca sunt fantome" :)))))

Pana la urma am cazut de acord sa fie alb si cu bomboane de alea bune de la televizor, Raffaello adica. :)))

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 6 oua mari
  • 6 linguri zahar
  • 3 linguri ulei
  • 6 linguri faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • Pentru crema:
  • 400 g ciocolata alba
  • 400 ml smantana pentru frisca
  • Pentru insiropat:
  • 100 ml lapte
  • 50 g zahar
  • 40 g nuca de cocos
  • Pentru bomboane Raffaello:
  • 250 g lapte praf
  • 100 g zahar pudra
  • 40 g nuca de cocos + nuca de cocos ramasa de la sirop
  • 100 g unt
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de ciocolata alba:

Blat:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul si zaharul vanilat. Se mixeaza pana devin lucioase, ca pentru bezea. Galbenusurile se mixeaza cu uleiul, pana devin ca o crema, apoi se rastoarna peste spuma de albusuri si se amesteca usor. Se adauga apoi si faina amestecata cu praful de copt.

Se omogenizeaza usor cu o spatula, amestecand de jos in sus si se toarna compozitia intr-o tava (24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptor la foc mediu pentru ~jumatate de ora. Se face proba cu scobitoarea. Se scoate pe un gratar si se lasa la racit.

Crema:

Crema ar fi de preferat sa se prepare cu o zi inainte, sa stea o noapte la frigider.

Ciocolata rupta bucatele se amesteca cu smantana pentru frisca si se pune la foc mic. Se aduce compozitia la punctul de fierbere, se da deoparte si se omogenizeaza. Se lasa sa se raceasca, apoi se da la frigider pentru cateva ore, de preferat peste noapte, asa cum spuneam.

A doua zi crema se mixeaza pana se intareste si devine pufoasa.

Sa nu faceti greseala sa o gustati, ca apoi ramaneti fara crema pentru tort. :)))

Sirop:

Amestecam laptele cu nuca de cocos si zahar. Punem la foc si dam cateva clocote, pana nuca de cocos se umfla. Dam deoparte, lasam la racit, apoi strecuram printr-o strecuratoare fina.

Bomboane Raffaello:

Am pregatit o jumatate de portie de bomboane Raffaello. O parte le-am folosit pentru ornat, o parte le-am papat ca atare. ;)

Amestecam intr-un castron laptele praf cu zaharul pudra, nuca de cocos, untul moale. In cazul in care compozitia este prea vascoasa se pot adauga cateva linguri de smantana pentru frisca. Sau micsorati cantitatea de lapte praf.  Se modeleaza bilute, ce se tavalesc apoi prin nuca de cocos.

Blatul racit se taie in 3 parti. Fiecare parte se insiropeaza. Crema se imparte in 2 si se pune intre blaturi.

Se orneaza cu frisca, nuca de cocos si bomboane Raffaello.

 

RETETA IN IMAGINI

Tort cu crema de ciocolata alba-0
Tort cu crema de ciocolata alba-1
Tort cu crema de ciocolata alba-2
Tort cu crema de ciocolata alba-3

COMENTARII (70)

nilgun

nilgun 1

05.10.2013, 19:19

yumyyy de incercat

xana

xana 1

31.10.2013, 02:02

OMG! Ce tort deosebit!!!

 Krystyan  Trendy

Krystyan Trendy 1

14.12.2013, 14:01

minunat tort

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24

Supă cremă cu fructe de mare

de Bunica 6

Supă cremă cu...

ieri la 19:12