Tort cu crema de ciocolata alba

de LadyCrs in Torturi, 26 Dec 2012 | 2485 vizualizari

 

Reteta by Miha. Nu am cuvinte sa descriu cat de minunat este tortul!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 3 linguri ulei
  • 6 linguri faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • Crema:
  • 400 g ciocolata alba
  • 400 ml smantana pentru frisca ( eu am folosit 200 ml smantana pentru frisca si 200 ml frisca lichida)
  • Sirop:
  • 150 ml lapte
  • 100 g zahar
  • o lingura nuca de cocos
  • Pentru ornat:
  • un plic spuma de frisca
  • 150 ml lapte
  • Pentru decor':
  • nuca de cocos
  • bomboane raffaello
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de ciocolata alba:

Pentru blat procedam astfel: batem albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul, zaharul vanilat. Mixam pana devin lucioase, ca pentru bezea. Galbenusurile le amestecam cu uleiul pana devin ca o crema, dupa care rasturnam peste spuma de albusuri si se amesteca usor. Se adauga apoi faina amestecata cu praful de copt.

Se amestecam usor cu o spatula si se toarna compozitia intr-o tava ( 24 cm diametru..eu am folosit un vas de yena) pe care o ungem cu ulei si o tapetam cu faina.

Se da la cuptor pentru 30 de minute. Se face proba cu scobitoare. Se scoate si se lasa la racit.

Crema am preparat-o cu o seara inainte astfel : am amestecat ciocolata rupta bucatele cu smantana pentru frisca si frisca lichida si le-am pus la foc mic. Am adus compozitia la punctul de fierbere, am dat-o deoparte si am amestecat pana s-a topit ciocolata. Se lasa la racit apoi o lasam peste noapte la frigider. A doua zi o mixam pana se intareste si devine pufoasa.

Pentru sirop procedam astfel: punem laptele cu zaharul si nuca de cocos la foc si dam cateva clocote dupa care o lasam la racit.

Taiem blatul in 3 parti egale...il insiropam pe primul si punem un strat de crema, il insiropam pe al doilea si punem un strat de crema , il insiropam pe al treile si punem ultimul strat de crema mai subtire si ornam cu frisca.

Pentru decor am folosit bomboane raffaello.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort cu crema de ciocolata alba 195193
retete culinare - Tort cu crema de ciocolata alba 195194
retete culinare - Tort cu crema de ciocolata alba 195195
retete culinare - Tort cu crema de ciocolata alba 195196
retete culinare - Tort cu crema de ciocolata alba 195197
retete culinare - Tort cu crema de ciocolata alba 195199
retete culinare - Tort cu crema de ciocolata alba 195200
retete culinare - Tort cu crema de ciocolata alba 195201
retete culinare - Tort cu crema de ciocolata alba 195202
retete culinare - Tort cu crema de ciocolata alba 195203
retete culinare - Tort cu crema de ciocolata alba 195204
retete culinare - Tort cu crema de ciocolata alba 195205
retete culinare - Tort cu crema de ciocolata alba 195206
retete culinare - Tort cu crema de ciocolata alba 195207
retete culinare - Tort cu crema de ciocolata alba 195208

COMENTARII (14)

Lau 1

26.12.2012, 13:27

sarbatori fericite

Satisfyyourcravings 1

14.01.2013, 11:16

Pufoșeniee!

monik80 1

20.03.2015, 15:35

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L