Tort cu crema de ciocolata alba

de Alexandra Burz in Torturi, 6 Noi 2013 | 1679 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 8 oua
  • 8 linguri faina
  • 8 linguri zahar
  • 1 praf de copt
  • 2 plicuri de zahar vanilat
  • coaja de la o lamaie

Pentru crema:

  • 500 ml frisca lichida
  • 500 gr ciocolata menaj alba

Pentru sirop:

  • 4 plicuri ciocolata calda alba
  • 2 esente de vanilie

Pentru decor:

  • 200 gr fulgi din nuca de cocos
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de ciocolata alba:

Blatul:

Se separa albusurile de galbenusuri

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, se adauga treptat zaharul si zaharul vanilat

Se adauga galbenusurile frecate cu praful de copt, amestecandu-se cu o lingura de susu in jos

Se adauga treptat faina, procedandu-se la fel

Se da la copt pt 25-30 minute 

Crema:

Jumatate din frisca se pune la incalzit la foc mediu, cealalata se pastreaza in frigider

Cand frisca este fierbinte se adauga bucati din ciocolata menaj pentru a se topi

Se lasa compozitia la rece pana a doua zi

A doua zi se bate frisca ramasa tare, se mixeaza crema obtinuta cu o zi inainte si se incorporeaza in frisca

Asamblarea:

Blatul se taie in trei parti aproximativ egale

Siropul se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj, adaugandu-se esenta de vanilie

Se ia cate o parte din blat se insiropeaza, se pune crema, blat deasupra, sirop, crema si asa pocedam pana la final

"imbracam tortul in crema si presara fulgi de cocos

 

Un deliciu dulce care v-a bucura intreaga familie!

 

POFTA BUNA

 

 

TIPS-URI

1

SE POATE ORNA CU BOMBOANE RAFAELLO

2

SE POATE PRCEDA LA FEL CU CREMA DE CIOCOLATA NEAGRA :)

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort cu crema de ciocolata alba 275840
retete culinare - Tort cu crema de ciocolata alba 275841

COMENTARII (11)

MotanLaOale 1

06.11.2013, 23:31

Alexandra Burz 1

07.11.2013, 07:42

diana_k 1

07.11.2013, 13:18

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55