Tort cu crema de ciocolata alba

de Alexandra Burz in Torturi, 6 Noi 2013 | 5579 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 8 oua
  • 8 linguri faina
  • 8 linguri zahar
  • 1 praf de copt
  • 2 plicuri de zahar vanilat
  • coaja de la o lamaie

Pentru crema:

  • 500 ml frisca lichida
  • 500 gr ciocolata menaj alba

Pentru sirop:

  • 4 plicuri ciocolata calda alba
  • 2 esente de vanilie

Pentru decor:

  • 200 gr fulgi din nuca de cocos
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de ciocolata alba:

Blatul:

Se separa albusurile de galbenusuri

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, se adauga treptat zaharul si zaharul vanilat

Se adauga galbenusurile frecate cu praful de copt, amestecandu-se cu o lingura de susu in jos

Se adauga treptat faina, procedandu-se la fel

Se da la copt pt 25-30 minute 

Crema:

Jumatate din frisca se pune la incalzit la foc mediu, cealalata se pastreaza in frigider

Cand frisca este fierbinte se adauga bucati din ciocolata menaj pentru a se topi

Se lasa compozitia la rece pana a doua zi

A doua zi se bate frisca ramasa tare, se mixeaza crema obtinuta cu o zi inainte si se incorporeaza in frisca

Asamblarea:

Blatul se taie in trei parti aproximativ egale

Siropul se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj, adaugandu-se esenta de vanilie

Se ia cate o parte din blat se insiropeaza, se pune crema, blat deasupra, sirop, crema si asa pocedam pana la final

"imbracam tortul in crema si presara fulgi de cocos

 

Un deliciu dulce care v-a bucura intreaga familie!

 

POFTA BUNA

 

TIPS-URI

1

SE POATE ORNA CU BOMBOANE RAFAELLO

2

SE POATE PRCEDA LA FEL CU CREMA DE CIOCOLATA NEAGRA :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert tort simplu de ciocolata