Tort cu crema de ciocolata alba si capsuni

de laylalala in Torturi, 30 Mai 2011 | 2328 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 3 oua
  • 100 gr zahar
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 70 gr unt, topit
  • 50 ml lapte
  • 100 gr ciocolata amaruie, topita
  • 120 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf sare
  • Crema
  • 200 ml frisca lichida
  • 400 gr ciocolata alba, topita si racita
  • 140 gr crema de branza
  • 300 gr capsuni, tocati marunt
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de ciocolata alba si capsuni:

1. Incalzeste cuptorul la 180°. Unge cu grasime si tapeteaza cu faina o tava de copt rotunda de 18 cm diametru.

2. Pentru aluat, bate ouale cu zaharul si esenta de rom pana cand isi maresc volumul. Incorporeaza untul topit urmat de lapte si ciocolata amaruie. AMesteca faina cu praful de copt sis area apoi adauga-le in compozitia precedent. Toarna aluatul in forma pregatita si da la copt pana cand la inserarea unei scobitori in centru aceasta va iesi curate. Lasa blatul sa se raceasca complet.

3. Pentru crema, bate frisca. Incorporeaza ciocolata alba urmata de crema de branza.

4.Pentru asamblare, taie blatul in 3, pe orizontala. Aseaza un blat pe o farfurie, unge cu crema si presara cu capsuni.Repeta procedura cu restul blaturilor, cremei si a capsunilor.

 

TIPS-URI

1

Pentru mai multe poze despre cum am realizat omuletul de pe tort intrati pe http://lauradfood3.blogspot.com/

RETETA IN IMAGINI

Tort cu crema de ciocolata alba si capsuni-0
Tort cu crema de ciocolata alba si capsuni-1
Tort cu crema de ciocolata alba si capsuni-2
Tort cu crema de ciocolata alba si capsuni-3
Tort cu crema de ciocolata alba si capsuni-4
Tort cu crema de ciocolata alba si capsuni-5
Tort cu crema de ciocolata alba si capsuni-6

COMENTARII (16)

laylalala

laylalala 1

30.05.2011, 23:07

am facut tortul pentru tatal meu care se ocupa cu banii

ionela2682

ionela2682 1

31.05.2011, 11:10

Mama ce de EUROI!

Anamaria7

Anamaria7 1

31.05.2011, 16:26

"care se ocupa cu banii" tare

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!