Tort cu crema de ciocolata, de post

de Xandrinne in Dulciuri, 3 Sep 2014 | 4053 vizualizari

 

Cu ceva timp in urma am pregatit un tort de post, ciocolatos; crema am descoperit-o pe blogul lalena.ro. Am fost foarte multumita de rezultat, a iesit peste asteptarile mele

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 1/4 cana ulei,
  • 1 si 1/2 cana zahar,
  • 2 cani apa (eu am pus minerala),
  • 3 cani faina (sau cat intra pentru a rezulta o compozitie ca o smantana mai groasa),
  • 1/2 cana nuca macinata,
  • 1 praf de copt +1 lingurita bicarbonat (stins cu cateva picaturi de otet sau zeama de lamaie),
  • 3 linguri cacao,
  • 1 praf de sare,
  • 3-4 linguri gem
  • Crema de ciocolata:
  • 150 ml lapte de soia,
  • 350 ml ulei de floarea soarelui,
  • 1/2 pahar zahar pudra,
  • 4 linguri cacao,
  • esenta de vanilie,
  • 3 linguri zeama de lamaie,
  • sare (un varf de cutit).
  • Sirop:
  • 200 ml apa,
  • 3-4 linguri zahar,
  • esenta de rom.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de ciocolata, de post:

Am pus intr-un castron uleiul, zaharul, apa, sarea, gemul, am mixat putin cat sa se amestece ingredientele mai sus mentionate, apoi am adaugat si nuca, faina+cacaua, praful de copt (cernut impreuna cu faina), bicarbonatul si iar am mixat.
Compozitia rezultata am turnat-o in tava tapetata cu hartie de copt; am tinut blatul in cuptor cam 45 de minute, intai la foc iute (5-10 minute), mai apoi la 180 de grade.

Pentru siguranta faceti testul scobitorii. Am scos blatul pe un gratar si l-am lasat la racit.

Intre timp am pregatit siropul: am pus la fiert ingredientele, sa se topeasca zaharul; l-am lasat si pe acesta sa se raceasca.

Am pus intr-un pahar inalt laptele de soia, uleiul (care au fost la temperatura camerei) si zaharul pudra. Am introdus blenderul vertical pana la fundul paharului si l-am pornit; l-am tinut in aceasta pozitie 1-2 minute. Apoi l-am ridicat, incet; se observa cum se incorporeaza uleiul in lapte - treptat devine o emulsie. Am adaugat zeama de lamaie (mai ia din gustul uleiului), apoi cacaua, vanilia si sarea. Am folosi blenderul pana s-a uniformizat compozitia.

Am taiat blatul, in trei felii; am suprapus feliile insiropate si unse cu crema. Tortul l-am imbracat in crema de ciocolata. 

Eu m-am jucat si cu o budinca de ciocolata, dizolvata in suc, pe care am repartizat-o pe prima felie de blat; sincer, nu ar fi fost nevoie, dar deh, eu-s mai cu mot :D

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de ciocolata, de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

mihaelar63 1

19.03.2017, 23:18

miki_a 1

20.03.2017, 00:12

Un tort foarte frumos și deosebit ...și de post! La mulți ani cu sănătate și bucurii alături de cei dragi ție!

Xandrinne 1

06.04.2019, 15:54

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Irish Coffee Cake