Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Cu ceva timp in urma am pregatit un tort de post, ciocolatos; crema am descoperit-o pe blogul lalena.ro. Am fost foarte multumita de rezultat, a iesit peste asteptarile mele
Am pus intr-un castron uleiul, zaharul, apa, sarea, gemul, am mixat putin cat sa se amestece ingredientele mai sus mentionate, apoi am adaugat si nuca, faina+cacaua, praful de copt (cernut impreuna cu faina), bicarbonatul si iar am mixat.
Compozitia rezultata am turnat-o in tava tapetata cu hartie de copt; am tinut blatul in cuptor cam 45 de minute, intai la foc iute (5-10 minute), mai apoi la 180 de grade.
Pentru siguranta faceti testul scobitorii. Am scos blatul pe un gratar si l-am lasat la racit.
Intre timp am pregatit siropul: am pus la fiert ingredientele, sa se topeasca zaharul; l-am lasat si pe acesta sa se raceasca.
Am pus intr-un pahar inalt laptele de soia, uleiul (care au fost la temperatura camerei) si zaharul pudra. Am introdus blenderul vertical pana la fundul paharului si l-am pornit; l-am tinut in aceasta pozitie 1-2 minute. Apoi l-am ridicat, incet; se observa cum se incorporeaza uleiul in lapte - treptat devine o emulsie. Am adaugat zeama de lamaie (mai ia din gustul uleiului), apoi cacaua, vanilia si sarea. Am folosi blenderul pana s-a uniformizat compozitia.
Am taiat blatul, in trei felii; am suprapus feliile insiropate si unse cu crema. Tortul l-am imbracat in crema de ciocolata.
Eu m-am jucat si cu o budinca de ciocolata, dizolvata in suc, pe care am repartizat-o pe prima felie de blat; sincer, nu ar fi fost nevoie, dar deh, eu-s mai cu mot :D
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult