Tort cu cremă de ciocolată şi cremă de vanilie

de Zamfira in Torturi, 1 Noi 2015 | 5748 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 8 ouă
  • 8 linguri de zahăr
  • 5 linguri făină
  •  4 linguri cacao
  •  esenţă de migdale
  • Cremă de vanilie
  • 500 ml lapte
  • 300 g zahăr
  •  4 gălbenuşuri
  •  60 g făină
  •  1 zahăr vanilinat
  • 200 g unt
  • Cremă de ciocolată
  •  2 ouă
  • 60 g zahăr
  •  200 g ciocolata amăruie (85% cacao)
  •  50 ml cafea
  • 200 ml frişcă
  • Ornat:
  • fulgi de migdale
  • glazură de ciocolată albă şi neagră de la dr.Oetker
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu cremă de ciocolată şi cremă de vanilie:

Blat

Se amestecă foarte bine gălbenuşurile cu 4 linguri de zahăr. Batem albuşurile spumă cu restul de 4 linguri de zahăr. Amestecăm cele două compoziţii, adăugăm esenţa de migdale, făina în ploaie şi cacao treptat. Turnăm compoziţia într-o tavă de tort 26 cm tapetată cu hârtie pentru copt unsă cu puţin unt. Punem tava în cuptorul preîncălzit la foc moderat pentru 30-35 de minute. Facem proba cu scobitoarea. Lăsăm blatul să se răcească. Se taie blatul în trei.

Crema de vanilie

Se freacă gălbenuşurile cu zahărul. Adăugăm treptat făina şi zahărul vanilinat şi laptele. Punem crema pe foc mic, amestecăm permanent. După ce fierbe câteva minute lăsăm crema să se răcească. Când crema este rece complet adăugăm treptat untul.

Crema de ciocolată

Mixăm albuşurile cu 30 g zahăr, gălbenuşurile cu celelate 30 g zahăr. Topim ciocolata (de preferat o ciocolată amăruie). Lăsăm ciocolata să se răcească puţin (40 C), apoi adăugăm treptat cafeaua şi nu ne oprim din amestecatul compoziţiei. Cafeaua trebuie să aibă aceaşi temperatură cu ciocolata topită. Adăugăm ciocolata la gălbenuşuri şi adăugăm spuma de ouă şi frişcă. Omogenizăm totul cu grijă pentru a nu strica consistenţa spumei cu mişcări de rotaţie de jos în sus.

 

Punem cremă de ciocolată pe primul blat. (păstrăm din cremă pentru a îmbrăca tortul cu cremă) Punem toată crema de vanilie pe următorul blat. Ungem tortul cu crema de ciocolată. Ornăm cu fulgi de migdale. Deasupra se poate pune puţină glazură de ciocolată albă şi neagră de la dr.Oetker.

 

COMENTARII (21)

Rux 1

02.11.2015, 21:08

Excelent!

Zamfira 1

02.11.2015, 21:57

Rocsi, Rux

andreea_st 1

31.03.2016, 11:07

nu se insiropeaza blatul?

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D