Tort cu crema de ciocolata,nuci si lapte condensat

de LUK in Torturi, 9 Sep 2012 | 7655 vizualizari

 

Pentru ca mi se par foarte simplu de facut(si pe deasupra bune)cremele cu lapte condensat ,si,fiind inspirata din reteta lui Miha de "prajitura cu crema de ciocolata si lapte condensat"(am mai facut eu ceva modificari).. am facut acest tort cu ocazia zilei onomastice a fetitei mele de Sf Maria...o serbare in familie,cu mami si tati.

 

INGREDIENTE

  • 1 blat de tort de cumparat(3 foi)
  • 200 ml frisca
  • 350 ml lapte condensat
  • 8 gr gelatina
  • 50 ml lapte dulce+extra pentru insiropat
  • 150 gr ciocolata amaruie
  • 2 linguri nuca macinata
  • 2 linguri de Angelli Cherry
  • Pentru glazura:
  • 100 gr ciocolata amaruie
  • o lingura margarina
  • o lingura Angelli Cherry
  • cateva linguri de lapte(4-5)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de ciocolata,nuci si lapte condensat:

Punem gelatina la hidratat in laptele dulce. Laptele condensat impreuna cu ciocolata rupta bucatele il punem la foc mic. Amestecam mereu sa se topeasca ciocolata (nu fierbeti, cand e cald laptele luati de pe foc si amestecati pana la topirea completa a ciocolatei). Gelatina hidratata o mai incalzim putin cat sa devina lichida si o amestecam cu crema de ciocolata. Dam la rece pana se intareste crema. Dupa ce crema s-a intarit o amestecam cu frisca batuta tare.Peste acest amestec punem 2 linguri de Angeli si nuca.Amestecam.

Asamblare:

Punem blatul de tort pe platou. Insiropam cu lapte (neindulcit). Ungem cu jumatate din crema. Asezam blatul urmator, insiropam, ungem cu crema. Punem ultimul blat peste care turnam glazura obtinuta astfel:

Topiti ciocolata rupa bucatele impreuna cu margarina,laptele si lichiorul.Omogenizati.

Decoram daca mai dorim dupa imaginatie si lasam la rece 2-3 ore dupa care se poate servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de ciocolata,nuci si lapte condensat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

LUK 1

11.09.2012, 09:19

vino Mamaie

Sim0na 1

11.09.2012, 09:51

Frumos si bun! La Multi Ani ptr fetita!

LUK 1

11.09.2012, 13:12

multumesc Simona!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolata