Tort cu crema de frisca si visine

de mihaelaM in Torturi, 22 Oct 2011 | 6434 vizualizari

 

Azi as fi mancat ceva dulce....si nu prea stiam ce...intr-un final m-am decis si haideti sa vedeti ce bunatate a iesit

 

INGREDIENTE

BLAT
  • 5oua
  • 200gr zahar
  • 220gr faina
  • 125ml ulei
  • 125ml apa
  • 1 plic praf de copt
  • 1plic zahar vanilat
CREMA
  • 1cutie hulala(200ml)
  • 250gr visine
  • 2linguri zahar pudra
SIROP
  • 1cana de apa
  • 5linguri de zahar
  • 1 fiola esenta de rom
ORNAT
  • 1plic spuma pt deserturi
  • ciocolata neagra
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de frisca si visine:

Amestecam ouale cu zaharul si cu zaharul vanilat pana se formeaza o crema,apoi adaugam uleiul si apa.

Faina o amestecam cu praful de copt apoi o adaugam in ploaie peste compozitia din vas.

Ungem o cratita cu ulei si o tapetam cu ulei dupa care vom da la cuptorul incins cam 45 min.

Luam visinele(eu le-am avut la congelator asa ca a trebuit sa le las sa se dezghete si sa se scurga) si le punem in blender pana ce se fac pasta.

Mixam si frisca dupa care vom adauga zaharul si visinele.Dam la rece pana ornam tortul.

Preparam si siropul. Intr-un ibric punem cana de apa impreuna cu zaharul iar sucul lasat de la visine eu nu l-am aruncat l-am adaugat si pe el. Am lasat sa fiarba la foc mic timp de 15-20min.Dupa 10 minute cand se mai raceste putin putem adauga si fiola de esenta.

O data tortul scos din cuptor si racit il taiem il insiropam si il umplem cu crema de visine.

Preparam si spuma conform instructiunilor de pe plic apoi putem orna tortul.Deasupra radem ciocolata.

POFTA BUNA!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de frisca si visine" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu crema de portocale si mure - reteta nr. 200